Haklı Eleniş

Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında Konya'da gol atamadan hem maçı hem avantajını kaybetmiş Trabzonspor, rövanş için kupanın son şampiyonu Konyaspor'u m...

Ziraat Türkiye Kupası ilk maçında Konya'da gol atamadan hem maçı hem avantajını kaybetmiş Trabzonspor, rövanş için kupanın son şampiyonu Konyaspor'u misafir etti. Herkes, Burak Yılmaz'ın oynayamayacağı maçta Trabzonspor'un neler yapabileceğini merak ediyordu. Maçı dengelemek için öncelikle gol yemeden en az bir gol atmak gerekiyordu. Oyun disiplini iyi olan Mehmet Özdilek'in ekibi, Trabzon'da iyi direnip turu geçmek isteyecekti.

Rıza Çalımbay, kamp dönemi sonrasındaki ilk sınavına dün çıktı. Okay - Kucka ikilisinin yan yana asla başarılı olamayacağı aşikar iken tercih edilmesi, Uğur ve Mustafa'nın kafalarda soru işareti bırakması, Olcay'ın formsuzluğu, Burak'ın yokluğu ve son olarak işlemeyen kanatlar! Neler olup bitecek, maç sonu belli olacaktı. İlk yarı sahada olmayan bir Trabzonspor vardı. En arkadaki oyuncu ile en öndeki oyuncusu arasında elli metre olan temposuz bir takım seyrettik. Günümüz futbolunda böyle bir anlayış yok. Pozisyon bulmayı bırakın yenilen gol çok komikti. Bu golde, Uğur-Tomas ikilisinin asla ve asla yan yana oynamaması gerektiğine bir kez daha şahit olduk. İlk yarı Rodallega'ya pas gelmeyince tüm ümitler ikinci yarıya kaldı. İkinci yarı Kucka-N'doye değişikliği ile maça tempo geldi. Yaklaşık on beş dakika Konya takımı sahasından çıkamadı. Alanı daraltıp topu kanatlara taşıyınca rakip kale epey zorlandı. Fakat o ara gol gelmedi. Yatabare'yi oyuna alarak rakibinin hızını kesmeye çalışan Mehmet Özdilek bunu başardı. Olcay-Castillo değişikliği de fayda etmedi. Rodallega'nın akıllıca attığı gol çok geç gelince Trabzonspor da turu geçemedi, bileğinin hakkıyla kupadan elendi.

Rıza Hoca transfer istiyor. Haklı da! Lakin onun öncesinde biz de ondan şunu istiyoruz: Elindeki iyi oyunculardan devamlılığı olan ve takım oyununu becerebilen bir ekip oluşturması. Dünkü maçta ilk yarı boşa heba edildi. Sakatlık vesilesiyle, Kamil Ahmet'in sol savunmada Mustafa'dan kat kat daha başarılı olduğuna şahit olduk. İkinci yarının başındaki tempo ve Rodallega-N'doye ikilisinin aynı anda sahada olması gerekliliği de gün yüzüne çıktı. Bu ve bunun gibi konular transferden daha önemli. Hocam, gereğini yap ve üçüncü Konya maçında camianın yüzünü güldür ve lige iyi bir başlangıç yap! Korkunun ecele faydası yok, dik oynat, doğruları uygula yeter! Burası Trabzonspor!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler