Güzel bir galibiyet

Trabzonspor için zirveye biraz daha yaklaşmak, Rizespor için kümede kalma yolunda umutlanmak için önemli bir mücadeleydi bu Karadeniz derbisi. Böylesi...

Trabzonspor için zirveye biraz daha yaklaşmak, Rizespor için kümede kalma yolunda umutlanmak için önemli bir mücadeleydi bu Karadeniz derbisi. Böylesi maçta Trabzonspor’un daha atak başlamasını, Rizespor’un ise daha kontrollü olmasını bekliyordum ama başlangıç düşündüğümüz gibi olmadı. Rizespor özellikle Trabzonspor savunma zaaflarını iyi analiz etmiş olacak ki atak ve özellikle araya atılan topları kullanma düşüncesiyle başladı. Bunun sonucu iki net fırsat yakaladı ama bunları Rizespor değerlendiremedi. Bu pozisyonların ardından tedirgin olmaya başlayan Trabzonspor, Anthony’in enfes pasında Novak sonuna kadar zorladı ve Abdülkadir boş pozisyonda topu ağlara göndermesiyle sıkıntılı dönemde skor avantajını ele geçirdi. Bu bölümden sonra maçta heyecan vardı ama iki takım açısından etkili fırsatlar yoktu.

İkinci yarıda Trabzonspor adına sıkıntı devam etti. Kamil Ahmet’in kanadı açık verirken, her iki kanadın ofansta çalışmaması nedeniyle bordo-mavili takım pozisyon üretmekte sıkıntı yaşadığı bir maçtı. Ancak bu sıkıntıda yine Abdülkadir sahneye çıktı ve takımını rahatlattı. Bundan sonra Trabzonspor skoru koruma düşüncesinde kalırken Ekuban’ın girişinin hemen ardından Rodallega ile gelen gol işi bitirdi. Ve böylece Trabzonspor alması gereken galibiyeti alarak, zirve yarışında iddiasını daha güçlü ortaya koydu.

Şimdi bundan sonraki yönetimin işi. Trabzonspor’un tabiki ekonomik zorlukları ortada. Ancak böylesi bir lig ve rakipleri bir daha bulmak kolay değil. Bunun için devre arası özellikle savunma başta olmak üzere kaliteli 2-3 transfer yaparak bu yarışta iddiasını sonuna kadar sürdürmeli. Bunun için fedakarlık yapmalı yönetim. Çünkü bir şampiyonluk Trabzonspor’un geleceğine bambaşka şeyler katacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler