Zorluoğlu’na süre verdi

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zorluoğlu’nu Trabzon’u tanıdıktan sonra tartışmaya davet etti

“Aslında Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu geçen dönem değişmeliydi. Bu dönem Trabzon’da büyükşehir belediye başkanı olarak kalması Trabzon için handikap oldu. Trabzon’la bütünleşemedi. Halk ile kaynaşamadı. Trabzon’u benimseyemedi olarak düşünüyorum.Doğrusu Sayın Zorluoğlu’nun da benimseyebileceğini pek düşünmüyorum.”

“Bu olumsuz tablonun üzerine vali ve uluslararası ilişkiler uzmanı Murat Zorluoğlu’nun bu olumsuz tabloyu değiştireceğini düşünmüyorum. Trabzon için hatalı seçimler devam ediyor. Trabzon’u bilen, teknik kapasitesi üstün, çok donanımlı bir aday olmalı ve bu tür adaylar yarışmalı diye düşünüyorum.”

“1990 yılından bu yana hep mühendislik çalışmalarının içerisindeyiz. Hayatımız Trabzon’da geçti. Trabzon’u cadde cadde, sokak sokak biliyoruz. Araştırmacı kişiliğimiz, yeniliklere açık yönümüz çok güçlü. Altyapı ve üstyapı projeleri içerisinde olduk. Birçok yenilikçi yol uygulaması, gelir getirici uygulamalar noktasında bizzat çok geniş araştırmalarımız oldu. Yaklaşık 5 yıldan bu yana da çok büyük ölçüde belediyelerin gelir getirici teknik konuları üzerine yoğunlaşmış durumdayız.”

“Kendimi çok hazır hissediyorum. Çok idmanlıyım. Biz bir ekibiz. Trabzon’u ayağa kaldıracak bir ekip. Sessiz asfalt, geri dönüşüm uygulamaları, gelir mekanizmaları konusunda çok çalışmamız oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü ve İSFALT AŞ ile birçok çalışma içerisinde yer aldık. Demir yolu projelerinde çalıştık. Geniş bir teknik altyapımızın olduğunu düşünüyorum ve Trabzon’da çok ciddi iz bırakacak şekilde hizmet etmek istiyoruz.”

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, “Sayın Murat Zorluoğlu ile Trabzon’u konuşmak istiyorum. Ancak biliyorum ki kendisi Trabzon’un sorunlarına yeterince vâkıf değil. Kendilerine bu bağlamda 2 ay süre veriyorum. 2 ay sonra kendisiyle istediği televizyon kanalında Trabzon’u konuşmak isterim.” diye konuştu.

Sayın Aksoy, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu atandı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle Sayın Zorluoğlu’na Trabzon’a hoş geldiniz demek istiyorum. Sayın Zorluoğlu, lisans eğitimi olarak uluslararası ilişkiler orijinli. Kaymakamlık ve valilik gibi görevlerde bulunmuş ve kamu alanında çeşitli görevlerde çalışmış bir kişi. Bu özgeçmişin Trabzon Büyükşehir Belediyesinde, mevcut hâkim şartlarda başarılı olması için uygun olmadığını, yetersiz olduğunu değerlendiriyorum. Trabzon’un sorunları çok büyük. Trabzon’da Büyükşehir Belediyesinin son derece başarısız tablosu açıkça ortada. Trabzon’da Büyükşehir Belediyesinin gelir gider tablosu son derece kötü. Böyle bir belediye gelir getirici uygulamalara yönelmek zorunda. Bu konu da bütünüyle teknik konuları gerektiriyor. Bu teknik konular olarak geri dönüşüm uygulamaları, ulaşım altyapıları, plent olanakları, güney çevre yolu geçki koşulları, imar uygulamaları vb. birçok konu teknik bir altyapı gerektiriyor. Trabzon’da Büyükşehir Belediyesinin resmî statüsü büyükşehir belediyesi ancak uygulamaları noktasında güçlü bir büyükşehir oluşturulamadı. Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun oluşturduğu hasar ortada dururken bunun üzerine teknik kapasitesini düşük olarak gördüğüm bir yeni başkan adayının Trabzon’un sorunlarını çözemeyeceğini değerlendiriyorum.

Sayın Zorluoğlu’na hoş geldiniz diyorsunuz. Sanki burada bir imada mı bulunuyorsunuz? Bizim sizden okuduğumuz sanki hoş geldiniz derken Trabzon’a yabancı olarak mı görüyorsunuz?

Ben konulara objektif olarak bakan birisiyim. Benim temel yaklaşım noktam teknik konulara bütünüyle hâkim olması gereken bir noktada ki belediyeyi güçlü kılacak faaliyetler bunlardır. Belediyeye para kazandıracak uygulamalar bunlardır. Sayın Murat Zorluoğlu’nun bunlar konusunda yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bizdeki koşullarda ideal koşullar değil de hâkim koşulların söz konusu olmasından ötürü epeyce bir süre daha kanımca en az 10 yıl daha yöneticilerin belediye anlamında büyük oranda teknik kapasitesi yüksek insanlardan seçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu teknik kapasitenin içerisine şunları da katıyorum: Örneğin imalat sektöründe bulunmuş, sanayi ile uğraşmış, yani toplum içerisindeki ilerlemeleri teknik bir bakışla da görebilecek kişi olmalı. Bunlardan dolayı Sayın Zorluoğlu’nun yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte şehri bilmemesi de elbette ki ayrıca önemli bir handikap konusu. Bizdeki profesyonel danışmanlık konusu çok iyi çalışmıyor. Büyükşehir belediye başkanı bir CEO olmalı derken esasında bu noktaya işaret ediyorum. Trabzon tekrar bu yanılmayı kaldıramayacaktır. Sayın Zorluoğlu ile Trabzon’u konuşmak istiyorum. Ancak biliyorum ki kendisi Trabzon’un sorunlarına yeterince vâkıf değil. Kendilerine bu bağlamda 2 ay süre veriyorum. 2 ay sonra kendisiyle istediği televizyon kanalında Trabzon’u konuşmak isterim.

Sayın Aksoy, Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu devam etmiyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Aslında Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu geçen dönem değişmeliydi. Bu dönem Trabzon’da büyükşehir belediye başkanı olarak kalması Trabzon için handikap oldu. Trabzon’la bütünleşemedi. Halk ile kaynaşamadı. Trabzon’u benimseyemedi olarak düşünüyorum. Doğrusu Sayın Zorluoğlu’nun da benimseyebileceğini pek düşünmüyorum. Trabzon olarak yetmiyor. Bu kadim şehirde yaşamak çok önemli. Bu kentte yaşamadan kentin ruhunu yakalayamazsınız. Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun önemli bir handikabı da bence hep doktor unvanını kullanması oldu. Büyükşehir Belediyesi teknik işlerin çok ağırlıkta olduğu ve ağırlıkta olması gereken bir yapı. Bu yapı içerisinde gelir getirici işlerle uğraşmak gerekiyor. Merkezi idareden güç almak yerine merkezi idareye güç vermek gerekiyor. Bu bakımlardan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun “doktor” unvanını kullanması kendi bilinçaltı etkinliğini de olumsuz etkiledi diye düşünüyorum. Bence Jeoloji Mühendisi Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu lansmanını kullansaydı daha başarılı olabilirdi. Tabii buna önce kendisinin inanması gerekirdi. Trabzon’a hep yabancı kaldı diye düşünüyorum. Bu olumsuz tablonun üzerine vali ve uluslararası ilişkiler uzmanı Murat Zorluoğlu’nun bu olumsuz tabloyu değiştireceğini düşünmüyorum. Trabzon için hatalı seçimler devam ediyor. Trabzon’u bilen, teknik kapasitesi üstün, çok donanımlı bir aday olmalı ve bu tür adaylar yarışmalı diye düşünüyorum.

Sayın Gümrükçüoğlu son zamanlarda Trabzon’un arazi yapısı, yüzölçümü vb. konularla merkezi idareden düşük pay aldığı konusunda serzenişlerde bulunuyor, örnekler veriyor. Bu konuya nasıl bakıyorsunuz?

Büyükşehir belediyeleri çözüm için vardır. Sıkıntılar çözülmek içindir. Günümüzde bizim uyguladığımız, ayrıntısına indiğimiz ve çok güçlü bir şekilde irdelediğimiz konular bağlamında büyükşehir güçlenecektir. Elbette ki merkezi idarenin desteği de önemli olacaktır. Ancak günümüzdeki mevcut imkânlar, akılcı politikalar vb. sayesinde büyükşehir belediyeleri bu imkânları yakalar. Bu imkânları yönetmek için, elde etmek için üstün bir donanımda olmak ve güçlü anlayışlarla hareket etmek gerekmektedir. Bu serzenişi haklı, mantıklı ve gerçekçi bulmuyorum. Giderayak bu tür söylemlerin arkasına sığınmak doğru değil. Güneş balçıkla sıvanmaz. Ortada büyük bir başarısızlık hâkim. Devam edeceği bir konjonktürün oluşmaması gerekiyor. Yeni aday, Orhan Bey’in yolundan devam edecek görünüyor. Trabzon halkı buna izin vermemeli. Trabzon bir 5 yıl bunu kaldıramaz.

Sayın Aksoy, Trabzon halkının sizi tercih etmesi için ne öneriler sunuyorsunuz?

1990 yılından bu yana hep mühendislik çalışmalarının içerisindeyiz. Hayatımız Trabzon’da geçti. Trabzon’u cadde cadde, sokak sokak biliyoruz. Araştırmacı kişiliğimiz, yeniliklere açık yönümüz çok güçlü. Altyapı ve üstyapı projeleri içerisinde olduk. Birçok yenilikçi yol uygulaması, gelir getirici uygulamalar noktasında bizzat çok geniş araştırmalarımız oldu. Yaklaşık 5 yıldan bu yana da çok büyük ölçüde belediyelerin gelir getirici teknik konuları üzerine yoğunlaşmış durumdayız. Bu bakımdan Trabzon’da yerel medyada da birçok yazımız ve kapsamlı araştırma önerilerimiz oldu. Kendimi çok hazır hissediyorum. Çok idmanlıyım. Hibe projeleri konusunda uygulamalarımız oldu. Biz bir ekibiz. Trabzon’u ayağa kaldıracak bir ekip. Sessiz asfalt, geri dönüşüm uygulamaları, gelir mekanizmaları konusunda çok çalışmamız oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü ve İSFALT AŞ ile birçok çalışma içerisinde yer aldık. Demir yolu projelerinde çalıştık. Geniş bir teknik altyapımızın olduğunu düşünüyorum ve Trabzon’da çok ciddi iz bırakacak şekilde hizmet etmek istiyoruz. Yüce Allah (CC), Trabzon’a en iyi hizmet edecek, Trabzon’un kalkınmasına ve mutluluğuna en iyi hizmeti verecek olan kişiyi nasip etsin.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Buradan tüm Trabzon kamuoyuna sizlerin aracılığı ile en kalbi saygılarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güçlü, kalkınmış, kendi gelir mekanizmalarını oluşturmuş, geniş imkânları olan, çok başarılı bir Trabzon’da yaşamak ve bu anlayışla geleceğe yönelmek dileğiyle tekrar şükranlarımı sunarım.

Sayın Aksoy teşekkür ederiz.

Ben teşekkür ederim.

10 Ara 2018 - 12:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.