Zorluoğlu ve ilk kanaat

Dedi: Trabzon AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ile ilk kez karşılaştınız. Zorluoğlu’nu günebakış’ta ağırladınız. İlk yorumlar...

Dedi: Trabzon AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ile ilk kez karşılaştınız. Zorluoğlu’nu günebakış’ta ağırladınız. İlk yorumlarınızı alabilir miyiz? Büyükşehir Belediye Başkan Adayını nasıl buldunuz.

Dedim: Öncelikle belirtmeliyiz ki parti taassubu içinde bir isimle karşılaşmadık. İkincisi, karşımızda samimi bir başkan adayı vardı. Sırtladığı veya kendisine yüklenen yükün farkındaydı. Kafasında bir tek hedef izledik. Trabzon’a ve Trabzon insanına hizmet. Politik atraksiyonların epey uzağındaydı.

Dedi: Nasıl yani? AK Parti propagandası yapmayacak gibi mi gözüküyor?

Dedim: Murat Zorluoğlu, felsefe olarak AK Partili… Bunda bir tereddüt yok. Kendisini o çerçeve içinde tarif ediyor. Lakin Siyasal Bilgiler mezunu ve önce siyasalcı. Yani Kaymakam, Vali… Bürokrasiden… En katı bürokrasiden… 1. Derece yöneticilikten geldiği için politikanın uzağında. Temel eksenine kente hizmeti oturtmuş.

Dedi: Burası çok önemli. Yani siyaseti, siyasetçilere bırakmış. Kendisi hizmeti hedeflemiş. Zaten Belediye Başkanlarından parti rozetlerini çıkarmaları istenir.

Dedim: Elbette partisine mensubiyeti unutmayacak. Lakin ilk izlenimlerimiz katı bir politik çizgiden uzak duracağı ve hizmete odaklanacağı yönünde…

Dedi: Trabzon, Zorluoğlu için ne ifade ediyor? Trabzon’a nasıl bakıyor?

Dedim: Trabzon memleketi… Her Trabzonlu gibi aidiyetiyle gurur duyuyor. Çocukluğunun ilk yılları Trabzon’da geçti. Eski Trabzon’u özümsemiş ve önemsiyor. Trabzon’da Belediye Başkanlığı yapmak, önce bu şehirde yaşamakla mümkün. Trabzon ruhu olan bir şehir ve kendisini yaşamayı önemser. Trabzon yaşamadıkça sevilmez. Sayın Zorluoğlu’nda bu gerçeği yakalamış gördük. Eşiyle, çocuğuyla gelmiş. Çocuğunun naklini alıp Trabzon’da okula vermiş.

Dedi: AK Parti’nin yerel seçimlerde oy oranı % 60 civarında. Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ne görüyor? Kendisini kesin favori mi görüyor?

Dedim: Muhtemelen favori görüyordur. Ancak son derece mütevazi… Süreçle ilgili; “Bu bir yarış ve biz de iddialıyız.” diyor. Olaylara tepeden bakmıyor. Seçim takvimine 18 Şubat’ta başlanacağını, ancak kendisi için 18 Şubat’a kadar olan sürecin daha önemli olduğunu ifade ediyor.

Dedi: Trabzon’daki tabloyu nasıl görüyor? İlk izlenimlerini alabildiniz mi?

Dedim: Sivil Toplum Kuruluşlarını çok önemsiyor “Trabzon’da çokça ‘Ortak Akıl’ temennisi aldım.” diyor. Biz de kentin bugüne kadar ortak akılla yönetilmediğini, STK’larla deyim yerindeyse kavga edildiğini hatırlattık.

Dedi: Ortak akılla yönetme konusunda bir kanat sahibi olduğunu söyleyebilir miyiz?

Dedim: İlk görüşmemizde o intibaı aldık. Hatta bir zamanlar her yıl yapılan Kent Sorunları Toplantısını, Büyükşehir olarak kendisinin üstlenebileceğini ve bu keyfiyeti çok önemsediğini söyledi. Aslında Trabzon’un bundan böyle en fazla bu vizyona ihtiyacı var. Artık Trabzon’un Bakanı yok. Trabzonlu 4 bakan var. Sorunlarımızı artık Bakanlar takip etmeyecek. Sorunlar yerelde ele alınıp Bakanlara götürülecek. Sayın Zorluoğlu bu misyona hazır. Bu durumun farkında. Uzun yıllardır ara verilen Kent Sorunları Toplantısını da bu bakımdan önemsiyor.

Dedi: Sayın Zorluoğlu genel durumun farkında. Erken vakıf olmuş.

Dedim: Evet, farkında. Bakalım ne kadar farkında ve nasıl bir yol izleyecek? Ortak aklı ne kadar önemseyecek?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler