Zigana’da 5,5 km’ye ulaşıldı

GÜMÜŞHANE’DE 2018 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Okay Memiş başkanlığında gerçekleştirildi. Ramada Gümüşhane otelinde gerçekleştir...

GÜMÜŞHANE’DE 2018 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Okay Memiş başkanlığında gerçekleştirildi. Ramada Gümüşhane otelinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ve kurul üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Memiş, Gümüşhane’nin son 15 yıldaki 9 milyar TL’lik kamu yatırımıyla Türkiye’de kişi başına en fazla kamu yatırımı alan il olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Gümüşhane kadim bir vilayettir. Hiç kimse bu ili nüfusu az, potansiyeli düşük diye küçümsemesin. Özgül ağırlığı yüksek bir vilayetiz” dedi. Konuşmasında Afrin’e yönelik gerçekleştirilen “Zeytin Dalı” operasyonunu değerlendiren Vali Memiş, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak dünyada bu operasyonu yapabilecek 5 ülkeden birisiyiz. Bütün Türk Silahlı Kuvvetler mensuplarımıza Allah kolaylık versin. Allah bizim bu operasyonumuzda devletimizin, askerlerimizin yanında olsun, bizi muvaffak eylesin. Allah, bu emperyalist güçlerin ülkemiz üzerindeki emellerine fırsat vermesin. Yaklaşık bin yıllık bir devlet ve ordu geleneğinden geliyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın inşallah” değerlendirmesinde bulundu. Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri Gümüşhane genelinde sürdürdükleri çalışmaları sunum eşliğinde katılımcıların bilgisine sunarak, koordinasyon gerektiren konuları istişare etti. Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, sunumunda tamamlandığında dünyanın en uzun ikinci, Türkiye’nin en uzun tüneli olacak olan 14,5 kilometre uzunluğundaki yeni Zigana tünelinde 5,5 kilometreye ulaşıldığını söyledi. Çalışmaların hızlı bir şekilde 24 saat esasına göre devam ettiğini dile getiren Bayramçavuş, “Gümüşhane tarafından 3 bin 900 metre çift tüp kazı destekleme bitti. Trabzon tarafından da bin 600 metre çift tüp bitmiş durumda. 14,5 km’nin 5,5 kilometresini tamamladık” dedi.

23 Oca 2018 - 11:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.