Yüzde 62'si tamam

Yüzde 62 fiziki gerçekleşme sağlanan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Devlet Su İşler (DSİ) Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, Yusufeli Barajı ve HES Projesi inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaret esnasında Bölge Müdürü Tokalak’a Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı'ndan Şube Müdürü Oğuzhan Yavuz, Yusufeli Barajı ve HES Kontrol Şube Müdürü Mehmet Kalaycıoğlu, Jeoteknik Hizmetler Şube Müdürü Hasan Hüseyin Öztürk, Kontrol Mühendisleri ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti. Temelden 270 metre yüksekliği ile tamamlandığında çift eğrilikli ince beton kemer kategorisinde dünyanın en yüksek 3. barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi tesisin kurulu gücü 558 MW olacak. Yusufeli Barajı ve HES Projesi’nin Yıllık enerji üretimi 1 888 GWh. İle projenin tamamlanması halinde yıllık yaklaşık 450 milyon TL milli bütçeye katkı sağlanması hedefleniyor.

20 Haz 2017 - 10:12 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.