Yurt için ağaçları kestiler

KTÜ kampüsünde KYK tarafından yapılmak istenen öğrenci yurduyla ilgili bölgede temel atma işlemleri için kesilen ağaçlar tepkileri beraberinde getirdi...

KTÜ kampüsünde KYK tarafından yapılmak istenen öğrenci yurduyla ilgili bölgede temel atma işlemleri için kesilen ağaçlar tepkileri beraberinde getirdi. KTÜ’lü akademisyenler B kapısına yakın noktada yapılacak olan yeni yurt binasıyla ilgili yapılan ağaç kıyımına tepki gösterirken KTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Öksüz, söz konusu yurt inşaatıyla ilgili kesilen ağaçların Orman Fakültesiyle temas kurularak kesildiğini ifade etti.

KTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Öksüz, KTÜ sınırları içerisinde yer alan bölgenin KYK’ya ait olduğunu ifade ederek söz konusu inşaatta kesilen ağaçların Orman Mühendisliği Fakültesinin kararıyla kesildiğini söyledi. Prof. Dr. Öksüz, “O bölge KYK’ya ait. Üniversitenin alanı değil. Onlar yeni bir yurt inşaatı başlattılar. İnşaatın yapılacak olduğu yerde Orman Fakültesiyle birlikte de temas kurularak onların raporu doğrultusunda gereği yapıldı. KYK’nın arazisi o bölge. Onlar da inşaata başladı. Temel alanı açarken o süreç gelişti. Genelde bu tür noktalar üniversiteye ait sanılıyor ancak bu durum farklı.” diye konuştu. Prof. Dr. Hakan Karslı ise ağaçların kesilmesini vicdansızlıkla nitelendirerek yapılan uygulamayla üniversite içerisinin mahvedildiğini belirtti. Prof. Dr. Karslı, “Yazık ettiniz. O ağaçları hangi vicdanla kestirdiniz? O kadar canlara nasıl kıydırdınız? Yurt yapacak başka yer mi bulamadılar da güzel üniversitem KTÜ’nün en güzel koruluklarından birini daha mahvettiniz. İzin verenler, sebep olanlar bunun vebaliyle ne yapacaksınız ve yaşayacaksınız?” dedi. Doç. Dr. Coşkun Erüz ise, “Mühendislik uygulaması ve yapı her yerde, her zaman yapılabilir. Ancak, 40 yıllık ağaca dokunmadan, kırk kere düşünmek lazım. Beton yığınları içinde yeşile hasret bozkıra dönmüş Trabzon kenti içinde, her biri şimdi ülkenin 81 iline dağılmış olan eski mezunların eli ile dikilmiş binlerce ağacın oluşturduğu yemyeşil, doğal hayata ev sahipliği yapan, üniversitelinin dinlenme alanı olan koruluklar var. O koruluklardaki her ağacın, mezunlarda bir anısı, ruhu, anlamı var. Trabzon’un son yeşilliği, vahası olan üniversitemiz de, acımadan, kıymadan yaşlı, boylu ağaçlar, koruluk kesilerek, Trabzon’un ağaçsızlaşmasına üniversitemizden katkı verilmiş olması üzücü. O ağaçlar üniversitemizdeki onlarca uzmanın kontrolünde, özel araç ve yöntemle sökülerek, başka koruluklarda kuruyan ağaçlar yerine ya da ağaçsız alanlara aktarılabilmeliydi. Ağacı odun görmek, dozer ve motorla parçalanacak odun görmek!..” şeklinde konuştu.

Gültekin SADIKOĞLU

11 Tem 2019 - 13:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

trajikomik - ktünün bahçesindenn kesilen sayısını bilmediğim ağaçlar için ayaklanan okmuş insanım, karşıyaka, beşirli , şenyuvamın üstleri uğurluya doğru olan yerlerde bina yapılacak diye hunharca fındık ve orman katliamı olurken sesiniz neden çıkmıyor. uzaktan bir bakın oralara bakalım ne halde şimdi. bu sıcaklarda yanmaya daha çok devam ederiz kesin ormanları kesin ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Temmuz 13:06
01

Allahahavale - BİR ÇAYKARALI KESMEYE KARAR VERDİYSE GERİSİ TEFERRUATTIR.. VEBAL DE NEYMİŞ...PEH....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Temmuz 13:06