Yomra’da AK Parti karıştı

Başkan Sağıroğlu’nun özde-sözde ifadeleri tartışılıyor.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun kendisini desteklemeyen bazı AK Partililere yönelik sözde-çakma AK Partili ifadeleri kullanması üzerine ilçedeki partililer arasında derin tartışmalar yaşanıyor. AK Parti eski İlçe Başkan Yardımcısı Hasan Taşkara, Sağıroğlu’nun sözlerine sert çıktı. Taşkara, “Yomra’da daha kısa bir zaman öncesine kadar AK Parti’ye karşı mücadele veren, davamıza karşı çıkan mevcut belediye başkanı orijinal AK Parti’li olacak öyle mi? Mevcut belediye başkanı çakma AK Parti’li görmek istiyorsa aynaya bakmalıdır” dedi. Yomra Kıratlı Mahallesi Muhtarı Ali Kazancı ise, “Sen AK Partilisin biz değiliz öyle mi?” ifadelerine yer vererek Sağıroğlu’na ağır suçlamalarda bulundu.

SAĞIROĞLU ÖNCE AYNAYA BAKSIN

AK PARTİ Yomra İlçe Eski Başkan Yardımcısı Hasan Taşkara, AK Parti Yomra Belediye Başkan Adayı İbrahim Sağıroğlu’nun “Çakma AK Parti”li açıklamalarına tepki gösterdi. Taşkara “Yomra’da bu partiyi kuranlar, bu dava için gecesini gündüzüne katıp mücadele edenler çakma AK Parti’li olacak ama zamanında Yomra’da AK Parti’ye karşı mücadele veren, davamıza karşı çıkan mevcut belediye başkanı orijinal AK Parti’li olacak öyle mi? Mevcut belediye başkanı çakma AK Parti’li görmek istiyorsa aynaya bakmalıdır” dedi.

ZAMANINDA DAVAMIZA KARŞI ÇIKAN ORJİNAL AK PARTİLİ ÖYLE Mİ?

AK Parti tabanının Yomra’da İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık’ı desteklediğini belirten Taşkara “Mevcut belediye başkanı kendisini desteklemediğimiz için AK Parti’nin Yomra’daki kurucu ilçe başkanından kurucu yöneticilerine, eski ilçe başkanlarından bu partiye maddi manevi katkı vermiş herkese ‘çakma AK Parti’li’ diyor. Yomra’da bu partiyi kuranlar, bu dava için gecesini gündüzüne katıp mücadele edenler çakma AK Parti’li olacak ama zamanında Yomra’da AK Parti’ye karşı mücadele veren, davamıza karşı çıkan mevcut belediye başkanı orijinal AK Parti’li olacak öyle mi? Mevcut belediye başkanı çakma AK Parti’li görmek istiyorsa aynaya bakmalıdır” ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ TEŞKİLATINDA GÖREV ALMIŞ YÜZLERCE KİŞİ BIYIK’A OY VERECEK

Siyasi olarak hiçbir beklentileri olmadığını kaydeden Taşkara “Bizler Yomra’nın adil şekilde yönetilmesini isteyen, herkese eşit bir belediye başkanı seçilmesini talep eden insanlarız. Yomra’da 2002 yılından bu yana AK Parti teşkilatlarında görev almış yüzlerce teşkilat mensubu İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık kardeşimize oy vereceğini açık açık ifade ediyor. Yomra Belediye Başkanı önce kendini sorgulasın. AK Parti davasının mihenk taşı olan insanlar tarafından neden istenmediğini sorgulasın” şeklinde konuştu.

YOMRA DEĞİŞİM İSTİYOR

Kendilerindeki Recep Tayyip Erdoğan sevdasının onda birinin mevcut belediye başkanında olmadığını belirten Taşkara “Mevcut belediye başkanı makamı koruyabilmek için 5 yıl önce çeşitli yolları kullanarak AK Parti’ye katılmıştır. Bunu bütün Yomra bilir. Kendileri AK Parti’nin adayı ise biz o safta olamayız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de, milletvekilliği seçimlerinde de kalben mensubu olduğumuz AK Parti’nin yanındayız. Ama Yomra halkı değişim istiyor. Maalesef Yomra’nın bu değişim talebini il teşkilatı, genel merkez yetkilileri görmezden geldi. Şimdi değişimi Yomra halkı 31 Mart’ta sandıkta yapacak” ifadelerine yer verdi.

KIRATLI MUHTARI İSYAN ETTİ

Yomra Kıratlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Kazancı, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıoğlu'nun Mustafa Bıyık'a yönelik “Seni ve ağababalarını sandığa gömeceğim" sözlerine sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı üzerinden Sağıroğlu'nun açıklamalarının yer aldığı gazeteyi paylaşan Muhtar Kazancı, "Sen AK Partilisin biz değiliz, öyle mi?" diye sordu. Belediye başkanının insanlara küfür ve hakaret ettiği ileri süren Kazancı, "33 muhtarla birilikte destek verdim. Başkan seçildi. AK Partiye niye sığındığını herkes biliyor. Avni Adanur ve Eyüp Çuvalcı'ya sorsunlar" dedi.

Yomra Kıratlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Kazancı, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nu ağır sözlerle eleştirdi. Sağıroğlu'nun ilçedeki vatandaşa yönelik tavrını eleştiren Kazancı, sosyal medya hesabı üzerinden Sağıroğlu'nun açıklamalarının yer aldığı gazeteyi paylaştı. Mehmet Ali Kazancı bu paylaşımın altına düşüncülerini yazdı. Kazancı, yazısı içerisinde yer alan 'Sen Ak Partilisin öyle mi?' cümlesinin sonuna gülücük emojisi bırakması dikkat çekti. Ağır suçlamaların olduğu yazının bir kısmı şu şekilde:

Sen kendini ne zannediyorsun, İbrahim Sağıroğlu. Alemi Cihan olsan cürmün kadarsın, Seni tanımadığımız dönemde sözlerine ve kalıbına bakarak olağanüstü destek verdik. Seni iktidar partisine taşıdık sen ne yaptın? Etrafında doğru öneri yapan herkesle kavga ettin. Birkaç kişinin ve kendi menfaatlerin için insanlara her türlü zulmü yaptın, yetmedi yaptırdın. Belediye başkanı olduğunda icralık idin icra borcunu personelin aynı zamanda kara kutun olan birinin maaşı ile birlikte öderken, aday olabilmek için milyonlarca lira bağış ya da hibe verebilecek imkânlara sahip oldun. İnsanlara hitapların hakaret dolu. Meclis adayın Mustafa Bayındır başkan birkaç kez bu konuda seni uyarmamı benden rica etmiştir. İnsanlara güya espri şaka yapıyorum, tarzı küfür hakaret eden sen, AK Partili olmuş biz çakma AK Partili olmuşuz, öyle mi? Sen ne tipsin, AK Parti’ye seni kim ve kimler taşıdı?

Enis YILDIRIM

22 Mar 2019 - 12:31 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.