Yolların kralı olmaz yolların kuralı olur

İçişleri Bakanı Soylu, ‘Trafikte Yüzde 100 Yaşam Projesi’nin açılışında konuştu

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katıldığı ‘Trafikte Yüzde 100 Yaşam Projesi’ açılış töreninde konuştu. Bakan Soylu, “Yolların kralı olmaz, yolların kuralı olur. Ama bunun bir altyapısı olmalı. AK Parti iktidarında bu altyapının geliştirilmesi için önemli adımlar atıldı, atılmaya da devam ediliyor.” dedi. Bakan Soylu, Kurban Bayramı için şimdiden çalışmaya başladıklarını ve 40 bin polis ve jandarmanın görev yapacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sheraton Otel’de düzenlenen ‘Trafikte yüzde 100 yaşam projesi’ açılış töreninde konuştu. Programa, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok da katıldı. Programda projenin tanıtımının yapıldığı bir video da izletildi.

Törende konuşan Bakan Soylu projenin önemine işaret ederek, “Sözler söylenir, değerlendirmeler yapılır ama eserle sözler bir araya gelirse bunun insanlığa, geleceğe, tarihe katkısı olur. Sizin bir değerlendirmeniz var, ‘yolların kralı olmaz yolların kuralı olur’. Ülkemizin AB ile ilişkileri kalkınma ve uyum çalışmaları çerçevesinde birçok güzel proje ortaya konulmaktadır. Türkiye, trafik terörüyle mücadele halindedir. Bunu biz yapıyoruz, kendi kendimize yapıyoruz, canımız, ekonomimiz gidiyor” dedi.

“2017’İN İLK ALTI AYINDA 4 MİLYONA YAKIN ARAÇ GEÇMİŞ, İHLAL 9 BİN 831”

Kış ayları için yayımlanan genelgeyi hatırlatan Soylu, “Bahar ve yaz aylarında tarım ülkesi olması açısından da aynı zamanda turizm konusunda yüksek ivme yakalayan ülke olmamız nedeniyle bizim için önemli bir dönem. Bu stratejinin içinde Nisan ayından itibaren yaz genelgesinin geçerli olmasını bu genelge içinde düşünüyoruz. 1 Temmuz’dan itibaren Ulaştırma Bakanlığımızla ortak adım attık. Otoyollarda ortalama hız denilen denetim mekanizması getirdik. Burada bunun yapılmasının temel sebebi, 2016’da otoyollarda ölen kişi sayısı 246’ya çıktı. Giriş ve çıkışlar değerlendirilip gerekli cezalar uyguluyorduk. 2017’nin ilk altı ayında otoyollardan 4 milyona yakın araç geçmiş. Şu andaki ihlal 9 bin 831, binde 3” şeklinde konuştu.

Soylu, geçtiğimiz Ramazan ayında 20 bin polis ve jandarmanın görev yaptığını, önümüzdeki Kurban Bayramı'nda ise bu sayının 20 bin daha artırılacağını ifade etti.

Aydın GELLECİ

07 Tem 2017 - 12:32 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.