Yok böyle bir ’10 numara!

Sosa, Türkiye’de uzaktan en fazla gol atan oyuncu olarak tarihe geçti.

Trabzon’da kaptanlığı aldıktan sonraki performansı ile alkışlanan Sosa, G.Antep maçında attığı müthiş golle tarihe geçti. Sosa, 2014’ten sonra Türkiye’de uzaktan 13 golle en fazla gol atan isim oldu

2014’TEN SONRA

Sosa tarihe geçti. Trabzonspor’da özellikle kaptanlığı aldıktan sonra gösterdiği müthiş performans ile dikkatleri üzerine çeken Sosa, G.Antep maçında attığı müthiş golle tarihe geçmeyi başardı. Sosa, Türkiye’de 2014’ten sonra uzaktan en fazla gol atan oyuncu olmayı başarırken, toplam olarak ceza sahası dışından 13 gol kaydetti. G.Antep maçında da attığı müthiş golle Trabzon’u sıkıntılı geçebilecek bölümde rahatlatan Sosa, ilerleyen yaşına rağmen ’10 numaralı’ performansı ile alkışlanıyor.

DURUŞU ÖNEMLİ

G.Antep maçında bu sezon ikinci golünü kaydeden Sosa, ilk golünü de Beşiktaş’a yine uzaktan atmıştı. Sosa’nın müthiş formu hem takım arkadaşlarına örnek olurken hem de Teknik Direktör Ünal Karaman’ın en büyük güvencesi durumunda. Karaman, Sosa için “O gerçek bir kaptan gibi davranıyor. Futbolu, özverisinin yanında müthiş bir örnek futbolcu. ‘Forvete geç’ desem, hiç tereddüt etmez geçeceğini bilirim. Gururla söyleyeyim; Sosa’nın duruşu çok önemli” dedi.

İŞTE KAPTAN BU

Karaman, “Bizim kenardaki müdahalelerimizin yanı sıra Sosa’nın saha içindeki oyun performansı ve arkadaşlarını yönetme performansı içerisinde mükemmel bir kaptanlık yapıyor. İyi de oynuyor, o sorumluluğun da farkında. Bize de gurur duymak düşüyor. Tebrik ediyorum kendisini” dedi. 34 yaşındaki Sosa, en az 2-3 yıl daha futbol oynarken, futbolu Trabzon’da bırakmayı istediğini Karaman’a ilettiği belirtildi.

Sosa, ücretinde indirimi kabul etti, tek şart iletti

1+1 YILLIK İMZA

Trabzonspor’da gösterdiği performans ile alkışlanan Sosa’nın sezon sonu bitecek sözleşmesini uzatmak için yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Yıllık 3.2 milyon euro alan Sosa’ya yönetim 2.3 milyon euroluk 1+1 sözleşme önerdi. Sosa, ücretinde indirimi kabul ederken, yönetimden sadece sözleşmeye şampiyonluk primi yazılmasını talep etmesi memnunluk yarattı.

AĞAOĞLU MEMNUN

Sosa’nın Başkan Ahmet Ağaoğlu’na, “Sizin tüm şartlarınızı kabul ediyorum. Burası benim artık yuvam. Futbolu burada bırakabilirim. Hemen sözleşmeyi imzalayabiliriz. İstediğiniz rakamı sözleşmeye yazın. Tek isteğim sözleşmede şampiyonluk primi olsun” dediği Ağaoğlu’nun da bu öneriden hayli memnun kaldığı belirtildi. Sosa’nın bu hafta içerisinde resmi imzayı atması bekleniyor.

21 Eki 2019 - 12:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.