Yıldızlı’nın bitmeyen çilesi

TRABZON’UN iki büyük ilçesi Ortahisar’la Akçaabat’ın ortasında bulunan ve 15 bin nüfusa sahip olan Yıldızlı’nın çilesi bitmiyor. Daha önce maç günlerinde trafiği rahatlatacağı iddia edilerek yapılan devasa kavşaklarla yok edilen eski belde Yıldızlı, şimdi de sahiline Büyükşehir’in arıtma tesisi kurma çalışmasıyla karşı karşıya. Yıldızlı Muhtarı Ufuk Can, Yıldızlılı vatandaşların buna tepki gösterdiğini belirterek gerekirse eylem yapacaklarını açıkladı.

Trabzon’un iki büyük ilçesi Ortahisar’la Akçaabat’ın ortasında bulunan 15 bin nüfusu bulunan Yıldızlı’nın çilesi bitmiyor. Daha önce maç günlerinde trafiği rahatlatacağı iddia edilerek yapılan devasa kavşaklarla yok edilen eski belde Yıldızlı, şimdi de sahiline Büyükşehir’in arıtma tesisi kurma çalışmasıyla karşı karşıya. Yıldızlı Muhtarı Ufuk Can, Yıldızlılı vatandaşların buna tepki gösterdiğini belirterek gerekirse eylem yapacaklarını açıkladı.

TÜRKMEN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Trabzon Büyükşehir Meclisine gelen ve burada Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in sert tepkisiyle karşılaşan projede Yıldızlı sahiline arıtma tesisi yapılacak. Şehir Hastanesi, Akyazı Stadı gibi önemli projelere gölge düşürecek projeye karşı Türkmen “Turizm alanı olarak kullanılabilecek bu alan böyle heba edilmemeli. Bu bölge hem Trabzon hem Akçaabat için çok önemli bölge. Şehir Hastanesinin önüne balıkçı barınağı, Yıldızlı sahiline de arıtma tesisi yakışmaz.” dedi.

YILDIZLI BİR ARAYA GELDİ

Yıldızlı’nın eski belediye başkanları ve muhtarları dün bir araya gelerek arıtma tesisine karşı birliktelik kararı aldı. Konuyu Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a ve gerekirse bakanlık nezdine taşıyacaklarını belirten Muhtar Ufuk Can “Bizi zaten geçmişte mağdur ettiler. Artık yeter. Bizim arıtma tesisimizle sorunumuz yok. Gerekiyorsa elbette yapılmalı ama onun yeri burası değil. Biz, sahillerin daha çok vatandaşa açılmasını beklerken bizi daha da uzaklaştırmak istiyorlar. Ayrıca burada Şehir Hastanesi kurulacak. Amaçları nedir? Hastanenin yapılmasını engellemek midir?” diye konuştu.

Berkant PARLAK

27 Tem 2018 - 12:02 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

İbrahim - Trabzonda yapılan bütün projeler rezil.yıldızlı öğlede beşirli yeşilova vadisi nasıl

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Temmuz 12:02