Yerli otomobil hamlesi

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu Yatırım Adası’nı adres gösterdi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2021 yılına kadar yapılması planlanan yerli otomobil konusunda TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon için Yatırım Adası’nı adres gösterdi. Hacısalihoğlu, “Bize soruyorlar neden yerli otomobili istemiyorsunuz diye. Biliyorsunuz ki bizim hazırlamış olduğumuz endüstri bölgesi kapsamındaki başlıklarımızdan bir tanesi de otomobil sektörüydü. Dolayısıyla geleceğe yönelik 2021 yılında faaliyete geçecek olan yerli otomobil teknolojik bir ürün. Bu bakanlık tarafından da ilgili yatırımcılara iletilen konular arasındadır. Biz tekrar hatırlatıyoruz. Bizim Yatırım Adamız yerli otomobil yatırımı konusu birçok ile nazaran avantajlıdır. Bizim avantajlarımızdan bazıları bölgenin kolay eğitim alan bir bölge olması, mevsimsel rahatlık ve lojistiktir.” dedi.

TTSO Kasım ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Şadan Eren yönetiminde gerçekleştirildi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2021 yılına kadar yapılması planlanan yerli otomobil konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, yerli otomobil için Arsin Yatırım Adası’nı işaret ederek, Trabzon’un diğer illere nazaran lojistik başta olmak üzere birçok avantajının var olduğunu belirtti. Hacısalihoğlu, “Bize soruyorlar neden yerli otomobili istemiyorsunuz diye. Biliyorsunuz ki bizim hazırlamış olduğumuz endüstri bölgesi kapsamındaki başlıklarımızdan bir tanesi de otomobil sektörüydü. Dolayısıyla geleceğe yönelik 2021 yılında faaliyete geçecek olan yerli otomobil teknolojik bir ürün. Bu bakanlık tarafından da ilgili yatırımcılara iletilen konular arasındadır. Biz tekrar hatırlatıyoruz. Bizim Yatırım Adamız yerli otomobil yatırımı konusu birçok ile nazaran avantajlıdır. Bizim avantajlarımızdan bazıları bölgenin kolay eğitim alan bir bölge olması, mevsimsel rahatlık ve lojistiktir.” dedi.

KAFKASYA İLE İLGİLİ TİCARİ FAALİYETLERE DİKKAT ÇEKTİ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Gürcistan başta olmak üzere Kafkasya ülkeleriyle ticari ilişkilerin artırılması gerektiğine dikkat çekerek TTSO üyelerini ve yatırımcıları Gürcistan’da 8 Aralık’ta yapılacak olan inşaat fuarına davet etti. Hacısalihoğlu, “Hemen yanımızda Batum Acara Bölgesi, Tiflis Gürcistan var. Bizim en kolay girip çıktığımız ülkelerden biri Gürcistan. Buralarla ticaretimiz maalesef 3 yıldır aynı kalmış durumda. Bizlerin yapması gereken o bölgelerle ilgili daha fazla ticaretin yapılmasıdır. Gürcistan’ın ticari faaliyetleri bizim için çok önemlidir. Gürcistan’da olmak demek yalnızca o ülkede olmak değil, diğer Kafkasya ülkeleriyle de ticaret yapmak anlamına gelmektedir. Önümüzdeki dönemde 8 Aralık’ta Gürcistan’ da inşaat fuarı var. Bu fuarı hep beraber açacağız. Amacımız o fuarla birlikte Kafkasya’yı yakın takibe almaktır. Çünkü bu fuar sadece Gürcistan’ın değil, Kafkasya’daki işadamlarının da geleceği bir fuardır. Bu anlamda fuar oldukça önemlidir.” ifadelerini kullandı.

TURİZMİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Trabzon’da turizmin şehirde tek elden yürütülmesini konu alan Hisar projesinde Trabzon’a uygulanabilirlik açısından en uygun şehrin Barselona olduğunu belirten TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, proje kapsamında Barselona’nın örnek alınacağını ifade etti. Başkan Hacısalihoğlu, “Uygulamamız birçok ile de örnek olacak bir projedir. Bu uygulama ile kaynaklar daha verimli kullanılacaktır. Burada özel sektör ile daha verimli bir turizm çalışması yapmayı planlıyoruz. Trabzon’u turizm anlamında birkaç kez tanıtmakla bir şeyler eldi edilemez. Bu yeterli olmaz. Tüm iller ve ülkeler sürekli tanıtımlar yapıyor. Bizimde bununla beraber tekrar her yerde olmamız gerekiyor. Hedef alanımızı daha fazla genişletmemiz gerek. Farklı ülkelerde çalışmalarımız olacak. İlk etapta 23-26 Ocak arasında Tahran’da bir fuarımız var. Şubat’ta Cidde fuarımız var. Farklı ülkeler olarak Afrika’nın Kuzeyi, Çin, Hindistan, Japonya ve AB ülkelerini içine alan hedeflerimiz var.” dedi.

Gültekin SADIKOĞLU

29 Kas 2017 - 11:41 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.