Yeni terminal yeri otobüsçüleri böldü

Yeni terminal yeri şehirler arası otobüs firma sahiplerini ikiye böldü

ORTAK KANAATLE BELİRLENDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı planlanan şehirler arası yeni otobüs terminali firmalar arasında tartışma yarattı. Değirmendere Oto Galericiler Sitesi yanında belirlenen 8 dönümlük arazinin terminaldeki firma yetkililerinin de onayının alınarak belirlendiği ortaya çıktı.

BAŞKAN BİZİMLE GÖRÜŞTÜ

Kamil Koç Firması Müdürü Salim Dilber, Başkan Murat Zorluoğlu’nun kendileriyle görüştüğünü ve büyük oranda yeni yeri onayladıklarını söyledi. Dilber, “Örnek olarak da Bursa veya Eskişehir’i gösterdik. Bir buçuk yıl içerisinde yeni yerimize kavuşmak istiyoruz. Bu batakhaneden kurtulmak istiyoruz.” dedi.

KARŞI ÇIKANLAR DA VAR...

Başkan Zorluoğlu’nun mutabakatına rağmen bazı firmalar oto galericilerin yanındaki alana karşı çıktı. Prens Kale çalışanı Ömer Kaplan, “Çimentonun eski yeri çok ideal. Galericilerin olduğu yer uygun değil.” dedi. Lüks Karadeniz çalışanı Burak yılmaz ise, “Konuşulan yer uzak kalıyor. Eski çimentonun yeri olmalı.” dedi.

Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yeni yeri Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. Değirmendere Oto Galericiler Sitesi’nin yanında belirlenen terminalin yeni yeri konusunda otogarda hizmet veren otobüs firmalarından bazıları Aşkale Çimento’nun yerini isterken, bazıları Oto Galericiler Sitesi yanı olabilir.” dedi. Mevcut koşullarda otogar çalışanlarının hiçbir can güvenliğinin olmadığını ve bir an önce Trabzon’a yakışır bir terminalin kısa süre içerisinde hayata geçirilmesini isteyen Kamil Koç Firması Müdürü Salim Dilber, “Terminalin yeni yerine karşı çıkanlar kendi menfaatlerini düşündükleri için karşı çıkıyorlar. Bu batakhaneye alışmışlar. Terminalin etrafındaki evlerle bağlantısı olmaması lazım. Tam mahallenin içinde terminal yapılmış. Ne kadar boş gezen varsa otogara geliyor. Galericiler sitesinin oraya yapılırsa çok güzel olur. En azından Trabzon Otogarı olarak güzel görünüme kavuşur. Yolcu kapasitesinde de hiçbir şey değişmez. Aradaki mesafe 500 metre. Buraya gelen yolcu yeni yerine de gelir. Trafik sıkışıklığı meydana gelmez. Eğer çevre yoluna bir bağlantı yolu yapılırsa hiçbir sıkıntı yaşamayız. Eski Değirmendere yolu da faal hale getirilirse bir o kadar daha güzel olur. Çimentonun yeri kesinlikle bizim için uygun değil. Otogara giriş çıkışların kontrol altına alınması gerekir. Bizim burada can güvenliğimiz sıfır. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bizimle görüştü. Fikir alışverişinde bulunduk. Başkan otogarın yeni yerini kendi belirledi. Biz de onayladık. Ve Başkan’a örnek olarak Eskişehir, Bursa ve buna benzer otogarları örnek gösterdik. Aralarından bir prototip seçilerek Trabzon Terminali şekillendirilecek. Biz bir, bir buçuk yıl içerisinde yeni yerimize kavuşmak istiyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

AŞKALE’NİN YERİNİ İSTİYORLAR

Yolcu kapasitesi açısından eski Aşkale Çimento Fabrikasının yerinin uygun olduğunu aktaran Prens Kale Turizm’de çalışan Ömer Kaplan, “Zaten yolcumuzu burada çok az görüyoruz. Biz oraya taşındığımız zaman oraya gelmesi imkânsız. Çimentonun eski yeri Trabzon için ideal bir yer. Biz yetkililerden bunu istiyoruz. Aşkale’nin yerini alamadılar sanırım. Ama şartları zorlasınlar. Bu halk için bizim için mücadele edip yeni terminalin yeri olarak Aşkale’yi belirlesinler. Bu şehri değiştirmek için çimentonun yeri en uygun ve ideal yerdir. Galericilerin olduğu yer bizim için uygun değildir. Arazisi geniş ancak şehir merkezi dışında kalıyor. Ulaşım bakımından da güç olur.” diye belirtti. Aynı görüşü paylaşan Lüks Karadeniz firması personeli Burak Yılmaz ise, “Yeni otogarın eski Aşkale Çimento fabrikasının olduğu yeri istiyoruz. 8 dönümlük arazi olan oto galericiler sitesinin yanını istemiyoruz. Çünkü bizim için en doğal ve ideal yer orasıdır. Giriş ve çıkışlarda çok rahat olur. Konuşulan yer uzak kalıyor. Baya sıkıntı çekeriz diye düşünüyoruz. Başkanlar, vekiller bu konuda ne düşünüyor, nasıl yatırım yapacaklar bilmiyoruz.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Rabia MOLLAOĞLU

13 Eyl 2019 - 11:07 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Trabzon - Kanuni bulvarından otobüsler şehri terk etmeliler..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 11:07