YENİ SİSTEM HAYIRLI OLSUN

Cumhurbaşkanlığı sistemi yüzde 51 ‘Evet’ oyuyla neticelendi. Yurt dışı oylarıyla birlikte yüzde 52 oranı bekleniyor

Türkiye %51, Yurt Dışı +1

TÜRKİYE Cumhuriyeti tarihinin en önemli halk oylaması dün akşam Türk halkı tarafından ‘EVET’ denilerek sonuçlandırıldı. Yüzde 86 gibi bir katılımın yaşandığı referandum yurt dışı oyları hariç yüzde 51 ‘EVET’le sonuçlandı. Yurt dışındaki 616 bin oyun (%69 EVET, %31 HAYIR) ilavesiyle halk oylamasının yüzde 52 ‘EVET’le geçeceği kaydedildi.

Trabzon 1 Kasım’a Çakıldı

İSTANBUL, Ankara. İzmir, Adana gibi mega vilayetlerin (HAYIR) dediği referandumu Karadeniz, Orta ve Doğu Anadolu ile kısmen Marmara Bölgesi dengeledi. Bu bölgelerde çıkan yüzde 60’ın üzerindeki oy sonuca etki etti. Trabzon yüzde 66.5 oranında oyla bölgede en çok ‘EVET’ oyu veren Büyükşehir oldu. Bölgenin en yüksek oyunu ise Rize yüzde 75.6 oyla sağladı.

Anketleri Neler Yanılttı?

TRABZON’DA yapılan anketlerin hemen tamamı yüzde 70’in üzerinde ‘EVET’ olarak çıkmasına rağmen sonucu iki önemli olgunun etkilediği gözlendi. 1- Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Şükrü Karatepe’nin son günkü ‘Eyalet’ söylemi etkili oldu. EVET’e yönelen MHP oylarını geri çevirdi. 2- Anketlerde özellikle kamu çalışanları ‘HAYIR’ demekten

17 Nis 2017 - 11:10 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.