Yeni geliştirilen piyade tüfeğini görmeye geldiler

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanı Erkan Yücesan, beraberindeki heyet TİSAŞ’a ziyarette bulundu

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanı Erkan Yücesan, beraberindeki heyet ile TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu ve yönetim kurulu üyelerini ziyarette bulundu.

Yücesan ve beraberindekiler başta TİSAŞ tarafından geliştirilen ve seri üretimine kısa sürede başlanacak olan ZPT piyade tüfeği ve yeni üretim tabancaları inceleyerek bilgi aldılar.

Yücesan’ın yanı sıra Trabzon İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayhan Akduman ve Trabzon Özel Güvenlik Şube Müdürü Yusuf Yılmaz’ı ağırlayan TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu, TİSAŞ’ın tasarladığı ve ürettiği özgün ürünleri anlattı. Alemdaroğlu “ Ar-Ge'ye ayırdığımız kaynaklar ve geliştirdiğimiz bu ürünler ile sektörde Zigana markası önemli bir yere sahip olmuştur. Tamamıyla kendi fabrikamızda üretmiş olduğumuz yüzde 100 yerli olan tabancalarımıza yine tamamiyle yerli ve milli Zigana Piyade Tüfeğimizi (ZPT) de katarak Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve kolluk kuvvetlerimizin hafif silah ve piyade tüfeği ihtiyacını karşılayabilme onuru bizleri daha büyük hedeflere yöneltmiş, başlatılan ihracat çalışmaları neticesinde bugün üretimin yüzde 80’lik kısmını ihraç eder hale getirmiş bulunmaktadır. Yönelmiş olduğumuz bu rota ile dünyada ve özellikle savunma sanayi sektöründe ‘Türk malı’ olgusunu daha fazla kullanıcıya ulaştırma amacındayız" dedi.

Trabzonlu olması sebebiyle şehri ve silah sanayini yakından takip ettiğini belirten Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanı Erkan Yücesan, " TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi' nin gerek yurt içi ve gerekse yurtdışındaki başarısı takdire şayandır. Sektörle yakından ilgilenip takip ediyorum ve TİSAŞ tarafından özellikle yeni geliştirilen piyade tüfeği ile ilgili gelişmeleri yerinde görmek ve bilgi almak için bir ziyaret düzenledik. Milli ve yerli silahlarımızı gördükçe gururlanıyorum. Yerlilik ve millilik oranının bu denli yükselmesi, ülkemizin silah sanayi alanında gelişmesine ve aynı şekilde döviz girdisi sağlaması önemli" diye konuştu.

Beraberindeki heyet ile fabrika üretim sahasını gezerek bilgiler alan Yücesan, daha sonra polingonda Zigana Piyade Tüfeği ve Zigana tabancalarıyla atış gerçekleştirdi.

20 Şub 2018 - 12:22 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.