Yatırım adası için yeni hamle

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, günebakış’a konuştu. Cora, “Suat Bey’le bir plan oluşturduk. Milletvekili arkadaşlarımızla bir araya gelip son güncel durumu değerlendirdikten sonra yatırım adasına giden yol üzerinden bir plan dâhilinde Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız ve gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı’mızla görüşüp süreci hızlandıracağız.” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret eden AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, yatırım adası ve demir yolu projelerini masaya yatırdı. Konuyla ilgili günebakış’a konuşan Cora, “Suat Bey’le bir plan oluşturduk. Milletvekili arkadaşlarımızla bir araya gelip son güncel durumu değerlendirdikten sonra yatırım adasına giden yol üzerinden bir plan dâhilinde Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız ve gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı’mızla görüşüp süreci hızlandıracağız.” dedi. Cora, demir yolu ile ilgili proje ihalesini alan firmanın çalıştığını, 2019 sonunda projenin hazır hale geleceğini söyledi. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile görüşen Milletvekili Cora’ya, TTSO’nun yürüttüğü projelerin son durumlarıyla ilgili bilgiler verildi. Görüşmede, Yatırım Adası ve Erzincan-Trabzon demir yolu gibi şehrin gelişimi açısından büyük önem taşıyan projeler başta olmak üzere sanayi ve ticaret yatırımları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

GEREKİRSE CUMHURBAŞKANI’MIZLA YENİDEN GÖRÜŞÜRÜZ

Görüşmeyle ilgili ayrıntıları günebakış’a aktaran Milletvekili Cora, “TTSO Başkanı’mız Suat Hacısalihoğlu Bey’le her iki projeye ilişkin bir plan oluşturduk. Özellikle yatırım adasıyla ilgili süreci hızlandırmamız gerekiyor. Bu noktada da bir plan oluşturduk. Milletvekili arkadaşlarımızla bir araya gelip son güncel durumu değerlendirdikten sonra yatırım adasına giden yol üzerinden bir plan dahilinde Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız Mustafa Varank ve gerekirse Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp süreci hızlandıracağız. Bu konuda Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’mız Faruk Özlü Bey’le Süleyman Soylu bakanımızın öncülüğünde milletvekili arkadaşlarımız, sayın valimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve ilgili kurum temsilcilerimizin katılımıyla bir toplantı yapmıştık. Bu toplantının bir benzerini yine yapabiliriz.” dedi. Aydın GELLECİ

04 Şub 2019 - 11:57 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Reis - Bu ada enaz onbin dekar olmalı on kısmında liman demiryolu bağlantılı olmalı lojistik koy olmalı yüz yıllık plan yapılmalı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Şubat 11:57