Yanlış ifadeler kullandım

MÜSİAD Yöneticisi Celil Hekimoğlu Cephanelikteki binayı savunurken KDK’ya yönelik beyanlarının ve seçtiği kelimelerin maksadını aşmış olabileceğini söyledi. Amacının KDK’yı sorgulamak olmadığını kaydeden Hekimoğlu “Ancak böyle büyük bir kurumun şahsımı hedef almasına da üzüldüm” dedi.

HEKİMOĞLU Döküm Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, ekonomide yaşanan sorunları değerlendirdiği toplantıda açıklamalarının yanlış anlaşıldığı söyledi. Geçtiğimiz günlerde beraberindeki iş adamları ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek ekonomide yaşanan sorunlarını değerlendiren Hekimoğlu Döküm Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sorulan bir soru üzerine eleştiri hakkını kullanarak verdiği beyanın ilgili kişi ve kurumlarda kırgınlık oluşturduğunu belirtti. Spontane konuşma sebebiyle seçtiği kelimelerin maksadını aşmış olabileceğini vurgulayan Hekimoğlu, “Basın toplantısında verdiğimiz beyanların ilgili kişi ve kurumlarca yanlış anlaşıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Öncelikle belirtmeliyim ki toplantımızın amacı her zaman vatandaşı olmaktan gurur duyduğumuz ülkemizin ve bağlı devletlerimizin kanunlar çerçevesinde kurulmuş bir kurumunu karalamak ve kuruluş amacını eleştirmek, sorgulamak değildir. Anayasa ile tarafımıza tanınmış eleştiri hakkımızı kullanmaya çalıştığımız beyanlarımız yanlış anlaşılmıştır. Basın toplantısındaki beyanlarımız bir bütün olarak değerlendirildiğinde mevcut ekonomik krizle, krizin sebepleri ve aşılma yöntemleri ile ilgili de beyanlarımız fark edilecektir. Sorulan bir soru üzerine eleştiri hakkımızı kullanarak verdiğimiz beyan ilgili kişi ve kurumlarda kırgınlık oluşturmuştur. Bildiğimiz kadarıyla yürürlükte olan imar affı çerçevesinde kanuna uygun bir şekilde ruhsatlandırılan bir bina ile ilgili Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından verilen raporun bu durumla çelişkisini ifade etmeye çalıştığımız beyanlarımız sırasında spontane konuşma sebebiyle seçtiğimiz kelimeler maksadını aşmış olabilir. Yıpratmak, mevcudiyetini sorgulamak amacıyla vermediğimiz beyanlarımız KDK tarafından yanlış anlaşıldığı için üzgün olmakla beraber bu mevki ve statüdeki bir kurumun kişileri, bu olayda beni hedef alan açıklamaları devlet refleksine ve devlet geleneğine uygun olmamıştır. Bu durumdan duyduğumuz üzüntüyü de belirtmeden edemeyeceğim.” ifadelerini kullandı.

18 Eki 2018 - 11:59 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

yakup sivri - demek ki neymiş...ağzından çıkarken her kelimeyi ölçüp biçip öyle konuşacaksın...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 11:59