Yağmur yağdı sular bozuldu

Trabzon’da yağan yağmur sonucu arıtma tesisi olmayan bölgelerde musluktan çamur aktı

Trabzon’da yağan yağmur sonucu arıtma tesisi olmayan bölgelerde musluktan adeta çamur aktı. Ortahisar ilçesi Uğurlu Mahallesi’nde ve Çarşıbaşı ilçesinde suda meydana gelen bulanıklık vatandaşların tepkisini toplarken, TİSKİ açıklama yaparak inşaatı devam eden arıtma tesislerinin hizmete girmesiyle bu tür sorunların ortadan kalkacağını ifade etti.

Bölgede ve Trabzon’da iki gündür etkili olan sağanak yağışlar içme suyu hatlarında da sorunlara neden oluyor. Ortahisar ve Çarşıbaşı ilçelerinde bazı mahallelerde musluklardan adeta çamur akarken, vatandaşlar duruma isyan etti. Musluktan resmen çamur aktığını belirten vatandaşlar, “Musluktan akan suyu ineğe bile içiremedik. TİSKİ yatırımlarını hızlandırsın. Bu suya millet para ödüyor. Yazıktır, günahtır” şeklinde konuştular.

KARAKAYA ARITMA TESİSİ AĞUSTOS SONU HİZMETE GİRECEK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, “Trabzon'da dün etkili olan yağıştan sonra Karakaya tesislerine gelen suda bulanıklık olmuş ve mevcut tesislerin bu bulanıklılığı gideremeyecek olmasından ötürü suyun abonelere verilmesi işlemi durdurulmuştur. Ancak ilk bulanıklıktan sonra bazı abonelere bulanık su gitmiştir. Şu anda sularda bulanıklık bulunmamaktadır. Ayrıca Karakaya içme suyu için yaptığımız ve bölgenin ihtiyacını karşılayacak 7 milyon TL’ye mal olan yeni su arıtma tesisimiz Ağustos ayı sonu itibariyle faaliyete geçecektir. Böylelikle yaşanan bu tür sorunlar ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

Aydın GELLECİ

20 Ağu 2017 - 12:32 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.