Yabancı sermaye destek vermedi

HÜKÛMETİN Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na destek vermek amacıyla başlatılan indirim kampanyasına Trabzon’da bulunan AVM’lerde faaliyet göste...

HÜKÛMETİN Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na destek vermek amacıyla başlatılan indirim kampanyasına Trabzon’da bulunan AVM’lerde faaliyet gösteren yerli firmalar kampanyaya indirimlerle destek verirken, yabancı firmalar ise destek olmayarak sınıfta kaldı. Yerli firmaların hükûmetin çağrısına destek verdiği görülen AVM’lerde ABD başta olmak üzere yabancı sermayeli ve çoğu kurumsal firmaları kapsayan mağazalar çağrıya ise destek olmadı. AVM’lerde faaliyet gösteren yerli firmaların bazıları Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na katkı sağlamak için tüm ürün ve hizmetlerinde yıl sonuna kadar yüzde 10 asgarî indirim yaparken bazı yerli firmaların Bakan Albayrak’ın yüzde 10 isteğinin üzerine çıkarak indirimleri yüzde 20 seviyesine çıkardığı görüldü. Türkiye ile ABD arasında yaşanan Papaz Andrew Brunson kriziyle başlayan sürecin ardından doların artmasıyla iyice AVM’lerden elini eteğini çeken vatandaş Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı kapsamında firmaların yaptığı yüzde 10-20 bandındaki indirimlerin ardından yerli firmalara yöneldi. Yabancı sermayeli firmaların indirime gitmemesi üzerine vatandaşlar bu firmalara tepkisini alışveriş yapmayarak gösterirken yerli firmalarda ise kuyrukların olduğu görüldü.

Gültekin SADIKOĞLU

16 Eki 2018 - 11:49 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.