Volkan’ı kim öldürdü?

Araklı’da yaşanan olayda cinayet şüphelisi, polise verdiği ifadeyi mahkemede reddetti

TRABZON’UN Araklı İlçesinde işlenen cinayet davası görülmeye başlandı. Bir yıl sonra başlayan davada biri tutuklu 5 sanık ifade verdi.

BİRİ ÖLDÜ DİĞERİ İSE YARALANDI

Trabzon’un Araklı İlçesi Küçükdere Mahallesinde 31 Mayıs 2017 tarihinde iftara dakikalar kala iki aile arasında çıkan kavgada iki kardeşten Volkan Bal hayatını kaybederken Mehmet Bal yaralanmıştı. Cinayetten bir yıl sonra Trabzon 1. Ağır ceza Mahkemesinde başlayan duruşmaya bir tutuklu 5 sanık katıldı. Üç ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan fakat 7 gün sonra yeniden tutuklanan Yusuf B., duruşmada polise verdiği ifadeyi reddetti.

BEN BAŞIMA DARBE

ALMIŞTIM

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Yusuf B., “Volkan Bal, annesi Melahat Bal ile kardeşlerimin üzerine taş sopa ve demirle yürüdüğünü gördüm. Volkan’ın gözü dönmüş şekilde elindeki bıçağı sağa sola sallıyordu. Evden olay yerine indim. Engellemek için elinden tutmak istedim fakat karşı taraftan atılan bir taş başıma isabet edince bayıldım. Kendime hastanede geldim” dedi. Hakimin, polise verdiği ifadenin farklı olduğunun hatırlatması üzerine Yusuf B., “Olayın şokuyla ne söylediğimi hatırlamıyorum. Mahkeme huzurunda verdiğim ifade doğrudur” diye konuştu.

ARAZİ YÜZÜNDEN

HUSUMET VAR

Tutuksuz yargılanan sanıklardan Erdoğan B., taraflarla aralarında arazi yüzünden anlaşmazlık bulunduğunu belirterek, “Olay tarihinde Burhanettin beni aradı ve Volkan’ın kendisini rahatsız ettiğini arabayla takip ettiğini ve arabasına çarptığını söyledi. Olay yerine gittiğimde amcam baygın şekilde yer yatıyordu. Volkan’ı engellemek için yumruk attım. Bana bıçak salladı elim kesildi. Daha sonra olay yerinden ayrıldım” dedi. Diğer sanıklarda benzer şekilde birer savunma yaptı.

YARALI KARDEŞ

CİNAYETİ ANLATTI

Cinayetin işlendiği sırada yaralanan Mehmet Bal, “Mangal yapacaktık. Bu sırada evin önünde bir araç ses çıkardı. Ne olduğunu bakmak için olay yerine yürüdük. Bende ve kardeşimde bıçak yoktu. Bu sırada huzurdaki 5 kişi bıçaklarla bize saldırdı. Yusuf elindeki bıçakla Volkan’a saldırdı. Araya girdim bıçağı bana sapladı. İkinci hamlede kardeşim Volkan’ı yaraladı. Yusuf altta Volkan üsteyken Burhanettin geldi ve Volkan’ı bıçakladı. Sanıkların hepsinin elinde bıçak vardı. Daha sonra Volkan bal’ın eşi ve annesini ifadesi alındı.

TANIKLAR YAŞANANLARI ANLATTI

Tanıklar olay yerinde yaşananları anlattı. Sanık ve şikâyetçi vekillerini dinleyen mahkeme heyeti, Yusuf B.’nin tutukluluk haline devam kararı vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Bu arada kavga öncesinde Melahat Bal’ın çocuklarına iftar öncesinde gitmeyin boş verin diye uyarı yaptığı tanık ifadelerinde ortaya çıktı.

Enis YILDIRIM

08 Ağu 2018 - 12:25 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.