Vazelon sahipsiz kaldı

TRABZON’UN Maçka ilçesinde bulunan ve hâlen restorasyonu süren Sümela Manastırı’na alternatif olarak Vazelon Manastırı’na gitmek isteyenler hayal kırıklığı ile geri dönüyorlar. Son derece bakımsız olan yolu kış aylarında tamamen kapanan Vazelon Manastırı’na arazi taşıtları dışında çıkabilen yok.

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan ve hâlen restorasyonu süren Sümela Manastırı’na alternatif olarak Vazelon Manastırı’na gitmek isteyenler hayal kırıklığı ile geri dönüyorlar. Son derece bakımsız olan yolu kış aylarında tamamen kapanan Vazelon Manastırı’na arazi taşıtları dışında çıkabilen yok. Farklı yollarla Vazelon’a ulaşmak isteyenler ise yolunu kaybedip mağdur oluyor. Konuyla ilgili gazetemize ulaşan bir vatandaş, “Vazelon Manastırı'na giden yolun hali maalesef içler acısı. Sümela Manastırı restorasyonda olunca bazı doğa sever ve turistler Vazelon’a gitmek istiyor. Ancak yol hem dar hem de bakımsız. Maçka Belediyesi zaman zaman bakım yapıyor ama bu yeterli olmuyor. Özellikle kış aylarında Vazelon Manastırına ulaşmak neredeyse imkansız. Bazı vatandaşlar yolunu kaybediyor. Gerek Trabzon Büyükşehir Belediyesinden, gerek Maçka Belediyesinden gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığından artık bu yolla ilgili somut bir adım atılmasını bekliyoruz. Mevcut anlayışla Trabzon’daki turizm sektörüne zarar veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Öte yandan önceki gün meydana gelen bir olay adeta pes dedirtti. Maçka’da Vazelon Manastırına gitmek isteyen iki vatandaş yolunu kaybetti. Vatandaşlar Trbazon AFAD ve Jandarmanın yaptığı çalışma sonucu kurtarıldı. Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Maçka İlçesi Çoşandere Mahallesinde 01.01.2019 tarihinde Vazelon Manastırına gitmek isterken yollarını kaybettiği bildirilen iki vatandaşımız ekiplerimiz ve Jandarmanın birlikte yaptığı çalışma sonucu bulundukları yerden alınarak tahliye edilmiştir.”

Aydın GELLECİ

03 Oca 2019 - 11:42 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.