Vali uygulama yaptı, vatandaş şaşkınlıkla karşıladı

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Kurban Bayramı öncesi düzenlenen çay molasına katıldı, uygulama yapan polisler ile araç durdurarak sürücüleri ç...

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Kurban Bayramı öncesi düzenlenen çay molasına katıldı, uygulama yapan polisler ile araç durdurarak sürücüleri çaya davet etti

Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince her bayram öncesi yapmış olduğu 'çay ve dinlenme' molası uygulamasını Kurban bayramı öncesi Keşap ilçesinde düzenledi. Çay molasına katılan Vali Harun Sarıfakıoğulları, uygulama yapan polisler ile araç durdurarak sürücüleri çaya davet etti.

Kurban Bayramı öncesi tatilcilerin memleketlerine gelmesiyle Karadeniz Salih Yolu'nda araç trafiği arttı. Trafik ekipleri artan yoğunla karşı kontrollerini artırarak sürücüleri önce durdurup bilgilendirdi sonra ise çay molasına davet etti. Emniyetin uygulamasına katılan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları da trafik uygulaması yaptı. Valiyi karşısında gören vatandaşlar önce şaşırdı sonra ehliyet ruhsat uzattı. Vatandaşların şaşkın bakışları içerinde Vali Sarıfakıoğulları ise vatandaşlara çay ikramında bulundu.

İçişleri Bakanlığının, ‘frene değil, kurallara güven’ sloganını hatırlatan Sarıfakıoğulları, “Bütün illerde olduğu gibi ilimizde de uygulama noktaları var. Bayram ziyareti için memleketine giden hemşehrilerimizi vatandaşlarımızı burada kısa süreliğini misafir ediyoruz. Eğer yorgunlarsa eğer uykusuzlarsa burada hem çaylarını içiyorlar hem Giresun’umuzun güzel fındığını yeme imkanı buluyorlar ve dinlenmiş bir vaziyette yollarına devam ediyorlar” dedi.

“Kurallara uyarsak güzel bir bayram geçiririz” diyen Sarıfakıoğulları, ”Eğer kurallara hız limitlerine uyarsak emniyet kemerini takarsak güzel bir bayram yolculuğu geçireceğiz. Bu konuda emniyet müdürümüze bundan önceki müdürümüze emniyet güçlerine teşekkür ediyorum. Birde bu uygulamayı jandarma alanlarında da yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ise uygulamaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Özellikle şehrimizden gelen ve şehrimizden geçen seyir halinde bulunan vatandaşlarımızın emniyet kemerini takmalarını sağlanması onların sağlık ve selamet içinde bulunmaları için tüm tedbirleri geliştiriyoruz. Bunlar özellikle Bayram’da daha yoğunluk oluyor. Tedbirleri en üst düzeye alarak olası trafik kazalarını önüne geçme yönünde gerekli tedbirleri alıyoruz. 2016 yılındaki istatistik bilgilere göre 5 tane maddi kaza olmuş ve 10 vatandaşımız yaralanmış bu dönemde ise 1 madde ve yaralama kazası olmuş ve 2 vatandaşımız yaralanmış bu uygulamalar görüyoruz ki önemli bir şekilde önlemiş bu şekilde uygulamalarımız ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek” dedi.

Uygulama noktasında görev yapan polisleri de ziyaret eden Vali Sarıfakıoğulları, uygulama noktasında durdurulan bir araca yaklaşarak araç sürücüsünü çaya davet etti.

29 Ağu 2017 - 11:23 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.