Üniversiteyi anlattı

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Ticaret Borsası aylık meclis toplantısında bilgilendirme sunumu yaptı. Rektör Karaman, RTEÜ’de bugüne kadar yapılan çalışmaları ve RTEÜ’nün mevcut durumunu anlattı.

Akademik başarı ve performans açısından yapılan araştırma sonuçlarını paylaşan Rektör Karaman “ ODTÜ-URAP Araştırma Laboratuvarı’nın akademik başarı ve performans açısından yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre üniversitemiz 2017 yılında Türkiye’deki tüm üniversiteler genel sıralamasında 148 üniversite arasında 50. sırada, 102 devlet üniversitesi arasında 43. sırada, 2000 yılından sonra kurulan 77 üniversite arasında 7. sırada, tıp fakültesi olan 74 üniversite arasından ise 40. sırada yer almaktadır. Yine aynı araştırma laboratuvarının sonuçlarına göre ilk defa dünyadaki tüm üniversiteler sıralamasında akademik performans ve başarı açısından ilk 2000 üniversite arasına girmiş ve 1931. sırada yer almıştır.” diye konuştu.

PROJELERİ HAYAT GEÇİRMEK İSTİYORUZ

RTEÜ’nün TÜBİTAK tarafından desteklenen proje sayısı açısından 2016 yılı sonuçlarına göre tüm üniversiteler arasında 25. sırada, 2000 yılından sonra kurulmuş olan üniversiteler arasında ise 2. sırada yer aldığını beliren Rektör Karaman, yapımı tamamlanan, devam eden ve yapılması planlanan projelerimiz hakkında bilgi verdi. Karaman “Üniversitemizin 2013 yılında 169.000 metrekare kapalı alana sahipken, 2017 yılı sonu itibariyle 290.000 metrekare kapalı alana sahiptir. 2017 yılında 480 adet lojmanı içeren Sosyal Kampüs, Sahil Dolgusu, Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi Simülasyon Merkezi, İslampaşa Camii ve Pazar Ziraat Fakültesi Camii projelerimiz başlamış olup devam etmektedir. Önümüzdeki süreçte Eğitim Fakültesi Ek Bina ve Çevre Düzenlemesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çevre Düzenleme ve Mini Çay Fabrikası, Zihni Derin Yerleşkesi Çevre Düzenleme, Mühendislik Fakültesi Ek Bina, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Merkezi Araştırma Laboratuvarı gibi projeleri hayata geçirmek istiyoruz.” dedi. Rize ile ilgili RTEÜ’nün çalışmalarından da bahseden Rektör Karaman, “Bölgenin temel ürünü olan çay konusunu öncelikli araştırma konusu ilan ettik. Çay Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurduk. Çay ile ilgili araştırma gurubu oluşturduk. DOKAP ile çayın kalitesinin geliştirilmesi konusunda iş birliği protokolü imzaladık ve bir buçuk milyonluk proje aldık. Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından çay ile ilgili yapılan çalışmaları kitaplaştırdık. Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümümüz Rize Tarihini kitaplaştırıyor. Rize’nin Halk Edebiyatını kitaplaştırıyoruz. Rize Mandalinasını tescil çalışmalarımız devam ediyor. Bunun için bir bahçe kurduk. Türkiye’nin En Büyük Su Ürünleri Müzesini Üniversitemizde kurduk. ÇAYKUR, RTB, Ziraat Odası ile birlikte Organik Gübre çalışması yapıyoruz. Bölgenin Florası ile ilgili ‘Rize İli Çiçekli Bitkiler Polen Atlası’ projesini hazırlayarak DOKAP’a sunduk.” şeklinde konuştu.

Filiz YILDIRIM

06 Mar 2018 - 11:54 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.