Uçuş tutkusu pist yaptırdı

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde paramotor ile uçmak için uygun yer bulamayan Yusuf Hasırcı, greyder ile düzenlettiği alanı pist haline getirip gök...

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde paramotor ile uçmak için uygun yer bulamayan Yusuf Hasırcı, greyder ile düzenlettiği alanı pist haline getirip gökyüzü ile arasındaki engelleri kaldırdı. Elektrik elektronik teknisyeni 36 yaşındaki Hasırcı, 2 yıl önce 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen Eğribel Tüneli'nde çalışmak için yaşadığı Trabzon'dan Şebinkarahisar'a geldi. Uçuş yapmaya ilçede de devam etmek isteyen Hasırcı, uçuş kriterlerine uygun yer aramaya başladı. Paramotor ile uçmaya uygun yer tespit eden Yusuf Hasırcı, alanın düzenlenmesi için belediyeden destek aldı. Greyder ile düzenlenen alanda 200 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde pist oluşturan Hasırcı, piste balık oltalarını kullanarak rüzgar tulumu da yaptı.

"ÇOCUKLUK HAYALİME 5 YIL ÖNCE ULAŞTIM"

Kahramanmaraşlı olan Yusuf Hasırcı, çocukluğundan beri içinde uçuş tutkusu olduğunu söyledi. Trabzon'un turizm merkezlerinden Uzungöl'de yamaç paraşütü yapanlardan etkilenerek uçuş dersleri almaya başladığını ifade eden Hasırcı, çocukluk hayaline 5 yıl önce ulaştığını anlattı. Paraşüt, paramotor gibi araçlarla uçuş yaptığını dile getiren Hasırcı, "Bu işe merak saldım. Ordu'nun Boztepe, Fethiye'nin Babadağ, Erzincan'ın Kemaliye ilçesindeki kanyonda uçuşlar yaptım. Çoğunlukla da Trabzon'da uçtum." dedi. Hasırcı, Karadeniz'de uçuş için alan bulmanın zor olduğuna dikkati çekerek, iş dolayısıyla ikamet ettiği Şebinkarahisar'da da uçuş için alan arayışına girdiğini aktardı. Şebinkarahisar ilçesine bağlı Akbudak Mahallesi'nin Çay mevkisinde uçuşa uygun yer tespit ettiğini anlatan Hasırcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçe sakinlerine sordum, çok araştırdım, alanda rüzgarın uygun esmesi, türbülansın az olması, günün değişik saatlerinde uçuşa uygun olması ve düz olması çok önemliydi. Pist alanına günlerce gelip gittim, rüzgarın gücünü, yönünü ölçtüm. Güzel bir düz alandı, iş makinesi yardımıyla düzleştirip pist haline getirdim. Çalışmama belediye de destek verdi, onlara da teşekkür ediyorum." Hasırcı, pist amaçlı düzenlenen alanda hiçbir engel olmadan iniş ve kalkış yapabildiğinin altını çizerek, "Paramotoru buraya getiriyorum, bazen oğlumla uçuyorum, bazen özel günlerde uçuyorum. Artık hava uygun olduğunda canımın istediği her an uçuyorum." diye konuştu.

05 Kas 2019 - 12:44 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.