Uçak dışarı çıkamaz

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, pistten çıkan uçağa Manisa’dan talep olduğu iddialarına açıklık getirdi. Bıyık, “Bize uçak için Manisa'dan bir talep gelmedi; Gelse bile Trabzon sınırları dışına vermeyiz” dedi.

PEGASUS Havayoları'nın Ankara-Trabzon seferini yaparken 13 Ocak 2018 akşamı Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkan, kazanın ardından da tırlarla taşındığı Trabzon’un Yomra ilçesinde kaderine terk edilen yolcu uçağına Manisalı bir işadamının talip olduğu haberlerini değerlendiren Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kendilerine böyle bir talebin ulaşmadığını, böyle bir talep gelse bile uçağı Trabzon sınırları dışına vermeyi düşünmediklerini söyledi. Dönemin Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu tarafından ’Millet Kıraathanesi’ yapılacağı vaadiyle ilçeye getirilerek pazar yerine bırakılan, uçak çöpler arasında adeta çürümeye yüz tutarken akıbetinin ne olacağı hala bir netlik kazanmadı.

TRABZON DIŞINA VERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, daha önceki açıklamalarında uçağın başlarına bela olduğunu belirterek bir çok proje üzerinde çalıştıklarını ancak akıbeti konusunda kesin karar vermediklerini ifade etmişti. Manisalı iş adamı Celal Darcan'ın basında çıkan "Uçağa Kosova'da restoran yapmak için talibiz. Yomra Belediye Başkanı ile görüştük" açıklamalarını değerlendiren Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kendilerine bu yönde herhangi bir talebin gelmediğini ifade ederek, “Bize bu yönde herhangi bir talep gelmedi. Yani bize yansıyan herhangi bir durum yok. Zaten gelse de uçağı vermeyi düşünmüyoruz. Uçağı Trabzon sınırları içerisinde değerlendirmek istiyoruz. Trabzon dışına vermeyi düşünmüyoruz.” dedi.

KAZANIN GEÇMİŞİ

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait 162 yolcu ve 6 mürettebatın olduğu Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, 13 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 23.30 sıralarında Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada kontrolden çıkarak pistin kuzey yönünde deniz tarafına yöneldi. Uçak, iniş takımlarının balçığa saplanması sonucu denize 25 metre kala durabildi. Kazada yolcular sağ salim kurtarılırken, uçak 20 saat süren operasyonla saplandığı yerden kurtarılarak Trabzon Havalimanı’nda güvenli bir bölgeye çekildi. Trabzon Havalimanı apronunda aylarca taksi pozisyonunda bekletilen uçağın sigorta şirketi tarafından ihaleye çıkarılması ve bir firma tarafından ihalesinin alınması sonrasında 23 Temmuz 2018 tarihinde söküm işlemlerine başlandı. Söküm işlemlerinin ardından Trabzon’un Yomra Belediyesi uçağın ‘Millet Kıraathanesi’ olması için Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Bu başvurusu onaylanan belediye, uçağın teslim işlemini gerçekleştirdi. Uçağın ilçede belirlenen bir alanda hizmet vermesi için 29 Eylül 2018 günü özel bir firma tarafından uçağın kanatları sökülerek bir tıra, uçağın gövdesi ise 11 dingil ve 42 tekerden oluşan yer dorsesine yüklendi. Trabzon Havalimanı apronundan çıkartılan uçak, yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki ilçeye 4 saatte karayolu ile taşındı. 35 metre uzunluğunda, 18 ton ağırlığındaki uçak, ‘Millet Kıraathanesi’ olarak hizmet vermesi için ilçede planlanan alana vinç yardımıyla konulmuştu.

19 Oca 2020 - 12:10 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Ümit ... - Yomra sorunları içerisinde ne kilit bir konu oldu ki şu sahip bekleyen uçak:

Talibi "Haber gönderdik. Karar için beklememiz istenerek süre istendi." derken Belediye idaresi "Bize ulaşan birşey yok" diyerek "Seni kandıranı bul." dersi veriyor. Başa bela olduğu belirtilerek değer biçilen zavallı uçağı "Uzaklara vererek hasretine dayanamayız" vurgusuyla metale aşık olabileceğimizi; bu kıymetsiz uçak, proje ufkumuzu zenginleştirerek "Proje ambarına düşmeyi"; bir sonraki seçimlere kadar dayanıklı metalin adının "Oyalama Köprüsü" konabileceğini öğretiyor.

İşin kötüsü her geçen gün ihtimaller tükenip zaman azalıyor. Bari bu uçağın metal ömrü kaç yıldır? Bizi bir sonraki seçime uçurabilir mi?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 12:10
01

Ümit ... - Hazır müşterisi çıkmışken değerlendirilirse; Yomra hakı bu uçağın etrafına çöp yığılarak "tu kaka" durumuna düşürülme gayretinden, kabak tadı verme boyutuna ulaşan siyasi kasıtla gündem olarak kullanılmasından, bir sürü alternatif içerisinde bu sorunda boğulmaktan kurtulurken Belediyemiz de esas önemli görev alanlarına mazeretsiz odaklanma imkanına kavuşmuş olur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ocak 12:10