Uber yapay zekâ teknolojisiyle insanların alkollü olup olmadığını anlayacak

Uber’in adı Türkiye ve dünyanın pek çok yerinde kavga ve tartışmalarla gündeme gelse de, bu durum Uber’in özünde teknolojinin bulunduğu gerçeğini deği...

Uber’in adı Türkiye ve dünyanın pek çok yerinde kavga ve tartışmalarla gündeme gelse de, bu durum Uber’in özünde teknolojinin bulunduğu gerçeğini değiştirmiyor. Hizmet verdiği abonelerinin hayatını kolaylaştıracak farklı özellikler üzerinde çalışan şirket, bu konuda düzenli olarak yeni patent başvuruları yapmaya devam ediyor. CNN tarafından ortaya çıkarılan bir patent başvurusuna göre, Uber yapay zeka yardımıyla kullanıcılarının alkollü olup olmadığını anlamaya çalışacak.

Uber’in fikri patent dosyasında genel olarak “özdevinimli öğrenme yoluyla kullanıcının durumu konusunda tahminde bulunma” şeklinde tanımlanıyor. Kullanıcıların günlük davranışlarını izleyen sistem, kullanıcı için neyin “normal” ve neyin “anormal” olduğu konusunda hükümde bulunmaya çalışacak. Bunun için telefonun nasıl kullanıldığı, telefonu tutuş açısı ve yürüyüş şekli gibi kriterler incelenecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Apple yapay zekâ ekibinin yönetimini John Giannandrea'ya teslim etti

Gece hayatının yoğun olduğu bir bölgeden araç çağıranlar için bu tarz kriterler üzerinden bir değerlendirme yapılması o kadar şaşırtıcı görünmüyor. Uber’in yeni teknolojisindeki amacın insanların alkollüyken direksiyon başına geçmesini engellemekten ziyade yolcu almaya giden Uber sürücülerini karşılaşabilecekleri şeye karşı hazırlamak olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak bu işaretin sürücüleri alkollü yolcuları almaktan vazgeçirmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Uber yapay zeka teknolojisi için farklı bir uygulama alanını işaret etse de, şirketin bu fikrini gerçeğe dönüştürmesinin garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Pek çok şirket ilginç fikirlerinin patentini alsa da, bu patentlerin oldukça küçük bir kısmı, somut bir ürün, özellik ya da servis olarak kullanıcılarla buluşuyor.

12 Tem 2018 - 16:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.