TÜSEB KPSS 60 puan ile kamu personeli alımı yapacak! İşte, başvuru şartları!

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), tarafından bünyesindeki eksikliği gidermek amacıyla farklı pozisyonlarda kamu personeli alımı gerçekleştirecek. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), Devlet Personel Başkanlığı üzerinden 21 kişilik boş kontenjan açarak personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, yayımlanan ilana göre TÜSEB KPSS 60 puan ile kamu personeli alımı için başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesi aracılığıyla kamu personeli alımında bulunacağının açıklamasını gerçekleştirdi. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) personel alımı için bir ilan yayımlayarak bünyesindeki eleman açığını gidermek için 21 kişilik personel alımı yapacağının duyurusunda bulundu. Öte yandan, personel alımı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) esasına göre gerçekleştirilecek ve farklı kadrolar/pozisyonlar üzerinden alımlar yapılacak. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TÜSEB) açıklamaları sonrasında KPSS 60 puanıyla kamu personeli alımı için başvuru işleminde bulunmak isteyen adaylar detaylı bilgi almak üzere internet aracılığıyla sorgulamalarını tüm hızıyla başlattı. Peki, KPSS 60 puanla kamu personeli alımı başvuru şartları nelerdir? İşte, TÜSEB KPSS 60 puanla kamu personeli alımıyla ilgili adayları yakından ilgilendirecek tüm detaylar...

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İlan Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanmış olup adyalar başvurularını Ankara İŞKUR İl Müdürlüğünden veya www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapabilecektir. Buna göre başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup en geç 21 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular talebin bulunduğu Ankara İl Şube Müdürlüğünden veya www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

İNTERNETTEN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurularını www.iskur.gov.tr adresin üzerinden yapacak adaylar, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek İşyeri Ünvanı seçeneği üzerine " TÜRKİYE SAĞLIK ENSTİTÜLERİ" yazmaları ve açılacak ekranda boş pozisyonlara göre ilgili kadro çin üye girişini yaparak başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) personel alım ilanına başvurular 21 Şubat tarihinde sona erecektir. İlana başvurular ise Türkiye İş Kurumu'nun internet sitesi üzerinden veya İşkur müdürlükleri aracılığıyla yapılacaktır.

TÜSEB KPSS 60 PUANLA KAMU PERSONELİ ALIMI İLAN DETAYLARI...

Yayımlanan ilanda TÜSEB'e 6 kadro için personel alımı yapılacağı bildirili. Bu kadrolar ve kadrolara yapılacak alım sayısı şu şekilde; 4 adet Sekreter(Yönetici Sekreter / Asistan), 11 adet Büro Memuru, 1 adet Mütercim, 1 adet Ekonometrist, 1 adet Makam Şoförü, 2 adet Bilgisayar Programcısı şeklindedir.

İlana göre açıklanan bu kadrolara kurum bünyesine toplam 21 kişi istihdam edilecek.

TÜSEB KPSS 60 PUANLA KAMU PERSONELİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından yayımlanan ilana göre adaylarda aranan başvuru şartları şu şekildedir:

İlan için açıklanan genel personel alım şartları arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak koşulları bulunuyor.

Açıklanan bu koşullara ek olarak adayların, 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları geçerli olup, 2016 KPSSP3 puan türünden en az 60 almış olması ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yabancı Dil Sınavından da en az 55 puan almış olması talep ediliyor. (YDS şartı, bazı kadrolar için geçerlidir.)

Eğitim Şartı;

Makam Şoförü Kadrosu için; En az lise mezunu olmak

Bilgisayar Programcısı Kadrosu için; Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Bilgisayar Programcılığı ve Bilgisayar Teknolojisi bölümlerinden mezun olmak

Sekreter (Yönetici Sekreter / Asistan) Kadrosu için; En az Lisans mezunu olmak (YDS şartı yok)

Mütercim Kadrosu için; İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercumanlık ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerinden mezun olmak (YDS şartı yok)

Ekonometrist Kadrosu için; Ekonometri bölümü mezunu olmak (YDS şartı yok)

Büro Memuru Kadrosu için; Halkla İlişkiler, Basın ve Yayın, Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Veterinerlik, Eczacılık, Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, İktisat, İşletme, İİBF, Siyasal Bilgiler,Sosyal Bilimler Fakülteleri, Mühendislik Fakülteleri ait bölümlerin birinden mezun olmak

13 Şub 2018 - 15:22 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.