Turizmde zincirleme gelişim

Turistler farkındalığı, farkındalık da yatırımları artırdı

TRABZON İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu son yıllarda turizmden elde edilen kazancın bölge esnafında farkındalığa yol açtığını söyledi. Farkındalığın da yatırımları artırdığını belirten Ayvazoğlu “Artan yatırımların getirileri neticesinde turizm değerli bir noktaya geldi.” dedi. Turizmin geçim kaynağı olarak adlandırılmasıyla insanların bakış açısının da değiştiğin kaydeden Ayvazoğlu “Bunu sürdürülebilir bir hâle getirmemiz lazım. Bizim için asıl hedef memnuniyet odaklı çalışacak bir yapıyı kurmaktır. Memnuniyet de denetimle gerçekleşir.” ifadelerine yer verdi.

TRABZON İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu son yıllarda turizmden elde edilen kazancın bölge esnafında farkındalığa yol açtığını söyledi. Farkındalığın da yatırımları artırdığını belirten Ayvazoğlu “Artan yatırımların getirileri neticesinde turizm değerli bir noktaya geldi.” dedi.

TURİZMİN İVMESİ ÇOK YÜKSEK

Bölgede tüm paydaşların turizmin değerini bilir hâle geldiğini ifade eden Ayvazoğlu “Eskiden belki çok fazla ehemmiyet gösterilmeyen ‘sadece hafta sonu bir yerlere gidip gezmek’ olarak adlandırılan yapı şimdi bir hizmet anlayışı, bir geçim kaynağı olarak adlandırılınca insanların da bakış açısı değişmeye başladı. Dolayısıyla ticaret odalarından kalkınma ajanslarına, valiliklerinden belediyelerine kadar tüm kamu kurumları ve özellikle sivil toplum kuruluşları bunun bir zorunluluk hatta gerçeklik olduğunu görerek ona göre hareket etmeye başladılar. Eskiye göre turizmin ivmesi daha yüksek bir aktivite olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR HÂLE GETİRMEK LÂZIM

Trabzon ve bölge turizmimde önceki yıllara oranla her geçen yıl artan bir ivme olduğunu vurgulayan Ayvazoğlu şöyle devam etti: “Bunu sürdürülebilir bir hâle getirmemiz lazım. Bizim için asıl hedef memnuniyet odaklı çalışacak bir yapıyı kurmaktır. Memnuniyet de denetimle gerçekleşir. Memnuniyeti oluşturabilecek dinamikler her ne kadar karşı tarafın dışardan gelen yapının bize sunacağı oranla algılanırken bunun devamlılığını sağlayacak yapı da denetimdir. Eğer biz denetimi artırıp hizmeti yükseltebilirsek bölgemize gelecek insanların hem sayısını hem kapasitesini hem de elde edilecek geliri artırabiliriz.”

Berkant PARLAK

21 Eki 2018 - 12:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.