Turizmde yeni hamle

Katar’dan Trabzon’a direkt seferler başlıyor.

Katar Havayollarının Türkiye'deki uçuş noktaları arasına Trabzon'u da dahil etmesi sektörde olumlu karşılandı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Türkiye'de 7 noktaya direkt sefer düzenleyen Katar Havayollarının, bu yıl uçacağı noktalar arasına Trabzon'u da eklemesinin bölge turizmi için çok önemli olduğunu söyledi.

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, "Katar Havayollarının Trabzon'a haftada 3 sefer gerçekleştirmesi planlanıyor. Bu yeni gelişmenin sektörde yeni bir haraketlilik oluşturacağına inanıyorum" dedi

Katar Havayollarının Türkiye'deki uçuş noktaları arasına Trabzon'u da dahil etmesi sektörde olumlu karşılandı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Türkiye'de 7 noktaya direkt sefer düzenleyen Katar Havayollarının, bu yıl uçacağı noktalar arasına Trabzon'u da eklediğini söyledi. Kantarcı, bu gelişme dolayısıyla mutlu olduklarını belirterek, Katar Havayollarının Trabzon'a haftada 3 sefer gerçekleştirmesinin planlandığını vurguladı. Trabzon'a Körfez ülkelerinden direkt seferler düzenlendiğini anımsatan Kantarcı, bu yeni gelişmenin sektörde yeni bir hareketlilik oluşturacağına inandığını dile getirdi.

“SON 2 YILDIR KİŞİ BAŞI BIRAKTIKLARI PARA MİKTARI AZALDI”

Kantarcı, 2018-2019 yıllarında Suudi Arabistan'dan Trabzon'a üst ve orta gelir düzeyinde turistler geldiğine işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu: "Suudi Arabistan'dan gelen genel turist sayısında azalma olmadı, ama üst ve orta gelir düzeydekilere göre daha alt gelir grubundakiler gelmeye başladı. Son 2 yıldır kişi başı bıraktıkları para miktarı azaldı. Geceleme ortalamalarında da azalmalar oldu. Dolayısıyla Katar Havayollarının Türkiye'deki 7 noktaya Trabzon'u da eklemesi, Trabzon ve bölge turizmi açısından önemli bir gelişme."

“DOĞU KARADENİZ’İN TAMAMINA ULAŞABİLECEKLER”

Katar'dan direkt seferle Trabzon'a gelecek turistlerin, Doğu Karadeniz'in tamamına kolaylıkla ulaşabileceğini belirten Kantarcı, şöyle devam etti:"Bu gelişme sayesinde bölge, dolayısıyla da ülke turizminin gelirinde artış olacak. Olumlu bir gelişme olacak. Geçen sene temmuz ve ağustos aylarında Irak'ın Bağdat ve Erbil şehirlerinden Trabzon'a direkt seferler gerçekleştirildi. Trabzon'a o dönemde Irak'tan 77 sefer yapıldı. Daha önceki yıllarda başlayan Umman ve Ürdün seferlerinin sayıları ise arttı. Lübnan'dan 6 uçuş oldu. Katar ve Kuveyt ekonomik olarak turizmimize daha fazla etki sağlayacak ülkelerden. Kaliteli bir portföy geleceği düşüncesindeyiz, olumlu bir durum."

“TURİZM SEZONUNUN YILA YAYILMASI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR”

Kantarcı, Trabzon'da turizm sezonunu yılın tamamına yaymak için çalışmalar yapıldığını söyledi. Özellikle kış döneminde bölgeye turist çekmek için projeler geliştirildiğine dikkati çeken Kantarcı, bu yıl da Trabzon'un ve bölgenin tanıtımı noktasında alternatif pazarlara ulaşmak amacıyla uluslararası fuar ve rot showlara katılacaklarını anlattı. Kantarcı, kış sezonunda turizm işletmelerine katkı sağlamak, bu dönemde yüzde 30'larda olan doluluk oranlarını yükseltmek gerektiğini ifade etti. Master planı, altyapı çalışmaları tamamlanan Çakırgöl Kayak Merkezi Projesi ile planı tamamlanan Uzungöl Kayak Merkezi Projesi'nin en kısa zamanda hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Kantarcı, bu tür projelerin sezonun yıla yayılması noktasında hayati önem taşıdığını belirtti. Kantarcı, gastronomi turizminin geliştirilmesi noktasında da çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü, ilin ve bölgenin hem yemek kültürünün hem de doğasının tanıtılması için dünyaca ünlü gurme ve fotoğrafçılarla temas halinde olunduğunu da sözlerine ekledi.

TRABZON'A GEÇEN YIL BİN 546 YURT DIŞI UÇUŞU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trabzon'a, 2019'da 606 bin 251'i yabancı, 1 milyon 53 bin 810'u yerli olmak üzere 1 milyon 660 bin 61 turist geldi. Geçen yıl, yerli turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 1,3 azaldığı, yabancı turist sayısının ise yüzde 7,7 arttığı görüldü. Trabzon'un 2019'da turizmden elde ettiği gelir 363 milyon 750 bin 600 dolar oldu. Geçen yıl Trabzon'a 1546 yurt dışı uçuşu gerçekleştirildi. Kente yapılan yurt dışı uçak seferi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 34 arttı. Uçuşların 519'u Suudi Arabistan, 241'i Almanya ve 233'ü Birleşik Arap Emirlikleri, 165'i Bahreyn, 129'u Kuveyt, 119 Ürdün, 49'u Umman, 77'si Irak'tan, diğerleri ise Rusya, Yunanistan, Lübnan, Çekya'dan yapıldı.

22 Oca 2020 - 12:15 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Beyler - Trabzon havalimanı hazır mu bu duruma. Dış hatlar şut altında yaşanan rezaletleri gören var mı. Trabzon DHMİ sorsan herşey yolunda çünkü maaş alırlar ense yaparlar. Trabzon Havaş Çelebi işçiler perişan. Hele Ömer Şahin postabaşı yapmışlar Allah yardımcıları olsun Çelebi nin. Söylediği yalana bile kendi inanır. Trabzon DHMİ baş müdürü ve tüm müdürler ya emekli olmalı yada başka yere gönderilmeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 12:15