Turistik geziye gelmişler

Tunceli’den bölgemize gelen 89 muhtar turistik yerleri gezip döndü

Kimseyle Buluşmadılar

TUNCELİ Valisi ve Belediye Başkan Vekili, Eski Òf Kaymakamı Tuncay Sonel, Tunceli’den bölgemize gönderdiği muhtarlara kimseyle irtibat kurdurmadı. Muhtarların ziyareti bir kardeşlik köprüsü oluşturabilecekken sıradan turistik bir geziye döndü. Tuncelili muhtarlar; Uzungöl, Atatürk Köşkü, Ayder Yaylası ve Fırtına Vadisi’ni gezdi.

Torul’da Kabir Ziyareti

GÜMÜŞHANE’YE geçen muhtarlar geri dönerken, Tunceli-Pülümür kara yolunda 16 Haziran tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilip aracı yakılarak şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kabrini ziyaret edecek. Öte yandan Vali Sonel’in açıkladığı gibi bölgeye 407 muhtar değil 89 muhtar geldi.

Söyleneni Yaptılar

TRABZON, Rize ve Gümüşhane’de başta muhtarlar olmak üzere neden kimseyle irtibat kurmadıkları sorusuna cevap veren Muhtar Hayati Elyak, “Elbetteki gezdiğimiz şehirlerdeki muhtarlarla istişarelerde bulunup bir çay içmek isterdik. Ancak bizimkisi turistik amaçlı bir programdı.” şeklinde konuştu.

TUNCELİ Valisi ve Belediye Başkan Vekili, eski Of Kaymakamı Tuncay Sonel, il merkezi, ilçeler ve köylerinde görev yapan muhtarlara verdiği Karadeniz turu sözünün ilk etabını yerine getirdi. Karadeniz ziyareti kapsamında Tunceli’den gelen 89 muhtar, Trabzon ve Rize illerini gezdi. Muhtarlar bugün de Gümüşhane’de Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli-Pülümür karayolunda 16 Haziran tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilip aracı yakılan öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kabrini ziyaret edecek. Trabzon’da Atatürk Köşkü, Ayasofya Cami, Uzulgöl’ü, Rize’de ise Ayder Yaylası, Rize Kalesi ve Fırtına Vadisini gezen kafilenin 3 günlük gezi programı bugün son buldu. Trabzon, Rize ve Gümüşhane illerine ziyaretler gerçekleştiren muhtarlar adına açıklamalarda bulunan Tunceli Ovacık Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Elyak, bölgeler arasındaki dayanışmanın ve kardeşliğin önemine vurgu yaparak bu dayanışmanın sürekli yapılacak ziyaretlerle de pekiştirilmesi gerektiğini söyledi. En büyük isteklerinin Trabzonlu, Rizeli, Gümüşhaneli yetkililer ile vatandaşların Tunceli’ye gelip şehri görmeleri olduğunu aktaran Muhtar Hayati Elyak, bölgeler arasında artık eskisi gibi sıkıntıların olmadığını ifade etti. Muhtar Elyak, “Eskiden büyükşehirlere çalışmaya gittiğimiz de büyüklerimiz bizlere Tunceliliyim demeyin derlerdi. Onun yerine Malatyalıyım ya da Elazığlıyım dememizi isterlerdi. Ancak bu hatalı bir davranıştı bizler bu ülkede beraber yaşıyoruz. Aynı konutlarda kalıyoruz. Zamanla iç içe girdik, akraba gibi olduk. Dolayısıyla bunu daha da ilerletmenin yolu sürekli ziyaretlerden geçiyor. Biz Trabzon’a Rize’ye ve Gümüşhane’ye geldik, şimdi sıra Karadeniz’de… Buradaki muhtarlara ve vatandaşlara özellikle sesleniyorum bir program yaparlarsa onları şehrimizde ağırlamaktan onur duyarız. Karadeniz’i Tunceli’mize bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

TUNCELİ’YE DAVET ETTİ

Ovacık Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Elyak, Trabzon’da olmak bir ayrıcalık… Hele hele coğrafi dokusuyla Trabzon güzel bir il. İsterim ki bu tür geziler daha fazla olsun. Bizim memleketimiz de turistik bir bölge diyerek Karadenizlileri Tunceli’ye davet etti. Tunceli’nin turistik mekânlarına değinen Muhtar Elyak, Tunceli’yi İsviçre’ye benzetti ve şehrin Doğu Anadolu’da bir güneş gibi parladığını ifade etti. Muhtar Elyak, “Tunceli vadileriyle, coğrafyasıyla, krater gölleriyle, dağlarıyla gezilebilecek ender illerden biridir. Birçok çevreyle ilgili çalışmada İsviçre gibi görülür ama ne yazık ki Tunceli sahipsiz kaldı. Buraları canlandırmanın yolu bizim gezilerini yaptığımız bölgelerden geçiyor. Çünkü bu tür turların bölgelere ekonomik ve kültürel geri dönüşümleri vardır. Aynı zamanda biz Karadeniz’in temel dokularını anlayıp burada gördüklerimizi, Tunceli’mizde anlatacağız. Özellikle Trabzon’u Tunceli’ye çok benzetiyorum. Trabzon’da yetişip Tunceli’de yetişmeyen neredeyse hiçbir ürün yoktur. Bazı alanlar dışında rakımları bile aynıdır ama burada sadece deniz var.” dedi.

KARADENİZLİ MUHTARLARLA İSTİŞARE YAPMAK İSTERDİK...

Trabzon, Rize ve Gümüşhane’de neden herhangi bir resmi ziyarette bulunmadıklarına da açıklık getiren Ovacık Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Elyak, “Bu turistik amaçlı bir programdı. Programımız önceden şekillendirildiği için bunun dışına çok fazla çıkma şansımız olmadı. Tabi ki gezdiğimiz şehirlerdeki muhtarla da istişarelerde bulunup bir çay içmek isterdik ancak bir programa tabi olduğumuz için böyle bir şansımız yoktu. Bir başka gezimizde bunu gerçekleştirebiliriz.” diye konuştu. Gültekin SADIKOĞLU

08 Kas 2017 - 11:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.