Trump'ın Erdoğan'a yazdığı mektup ortaya çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı 9 Ekim tarihli mektupta skandal ifadeler kullandı. Erdoğan ise mektubu çöpe attı ve Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı.

Trump'ın Erdoğan'a yazdığı mektup ortaya çıktı
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki teröristleri temizlemek için 9 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı.

ABD ve Başkan Donald Trump ise bölgede destek verdikleri YPG'li teröristlere karşı yapılan bu harekata karşı hergün üst üste açıklamalar yapıyor.

MEKTUBA KARŞILIK HAREKAT

Trump'ın Barış Pınarı Harekatı başlamadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı bir mektup ortaya çıktı.

Mektubun sonunda skandal ifadeler kullanan Donald Trump'a cevap olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nı başlatma emri verdi ve Türk askeri Suriye'ye girdi.

MEKTUBUN TÜRKÇE ÇEVİRİSİ

"Sayın Başkan,

İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Rahip Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum.

Sorunlarının bazılarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermediği tavizleri vermeye niyetliler. Bana gönderdiği bir mektubun bir kopyasını gizli olmak kaydıyla iliştiriyorum.

Bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa sonsuza dek şeytan olarak görüleceksin. Sert bir adam olma. Aptal olma.

Seni daha sonra arayacağım."

CNN Türk Muhabiri Sena Alkan, mektuba gelen yanıtı şu şekilde aktardı:

9 Ekim’de yazılan bu mektup Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından reddedilerek çöpe atıldı. Bu mektuba verilmiş en net cevabın da 9 Ekim’de başlayan Barış Pınarı Harekatı olduğu belirtildi. Trump’ın bu tarz tekliflerinin geçerli olmadığını arabuluculuk teklifi ile Erdoğan’a bir şey yaptıramayacağını görmüş olduğunu ifade ediyor kaynaklar ama 9 Ekim’de yazıldığı ortaya çıkan mektuba en net cevabın da 9 Ekim saat 16:00 itibarıyla Türkiye’nin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı olduğu ifade edildi.

17 Eki 2019 - 10:16 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Yunus - Oğlum tramp

Mektubunu okudum ve ruli olarak katlayıp, aps ile gönderiyorum özel jet ile.

Sen bu ruloyu al, lazım olacak!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 10:16