Trafik rezaleti: Yomra’dan çıkış yok

Trabzon Havalimanından başlayıp Yomra çıkışına kadar devam eden hem Trabzon-Rize yolu ile Yomra ilçesi girişinde hem de Arsin ile Yomra arasında yoğunluğu artan ve bir türlü çözülemeyen trafik sorunu günün belirli vakitlerinde devam ederken sürücüler isyan ediyor. Aynı sıkıntı Değirmendere ve Çömlekçi arasında da sürüyor.

TRABZON’UN en hızlı kalkınan ilçesi konumunda olan Yomra’da yaşanan trafik işkencesi ile işlerinden evlerine dönmek için yola düşen vatandaşlar, adeta ev yolunda çile çekiyor. Trabzon Havalimanından başlayıp Yomra çıkışına kadar devam eden ve Trabzon-Rize yolu ile Yomra ilçesi girişinde yoğunluğu artan ve bir türlü çözülemeyen trafik yoğunluğu günün belirli vakitlerinde devam ederken sürücüler isyan bayrağı çekiyor. Trabzon ulaşımının can damarlarından olan Rize yolundaki trafik yoğunluğu son günlerde artınca sürücüler çileden çıktı. Normal zamanlarda mesai giriş-çıkış saatlerinde oluşan trafiğin, günün her saatine yayıldığını belirten sürücüler, tepkilerini sosyal medyada da sıkça dile getiriyor. Kaşüstü’nde yapımı devam eden kavşağın bir an önce bitirilmesini de isteyen sürücüler bu trafik yoğunluğunun önündeki engelin bitirilemeyen kavşak olduğunu söylediler. Yomra’da yaşanan trafik sıkışıklığı nedeniyle evine en az 2 saat geç gittiğini belirten Safiye Aygün, Yomra’da yapılan dal-çık projesinin de trafik sorununa cevap veremeyeceğini belirterek, “Yomra’daki dal-çık çalışmaları bittiğinde trafik sorunu da bitecek dense de ben inanmıyorum, çalışan bir anne olarak evime geç gitmek istemiyorum. Çalışmalar bittiğinde yeni yol mu açılıyor hayır, aynı yol biraz daha makyajlanıyor. Mevcut yollar genişlemiyorsa nasıl trafik sorunu çözülecek. Trabzon merkeze alternatif yolların olmayışı, yolların araçlara yetersiz kalışı, çevre yollarının olmayışı sonucu tüm araçların merkeze yoğunlaşması, trafiğini felç etmiş durumda. Durmadan yeni binalar, iş merkezleri dikiliyor. Otopark zaten yok. Daha önce on beş kişinin yaşadığı alanda artık 50-60 kişi yaşıyor. Her dairenin en az bir otomobili var.

Bloklar dikiliyor araç park yerleri var mı bina aralarında bu taşıt nasıl geçer hiç düşünülmeden planlar yapılmış. Şimdi işin içerisinden çıkılmıyor, yıksan yıkılmıyor.

Bir an önce köklü çözümler üretilmeli, radikal karlar alınmalı, yeni bulvarlar, geniş yollar açılmalı park alanı olmayan binalara ruhsat verilmemeli.” isyanını dile getirdi.

21 Kas 2017 - 14:44 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.