Trabzon’u yaşayacağım

Zorluoğlu: “Biz buraya sadece şehrin belediye başkanı olmak maksadıyla gelmedik. Aynı zamanda kendi şehrimizde şehrimizin bir sakini ve vatandaşı olar...

Zorluoğlu: “Biz buraya sadece şehrin belediye başkanı olmak maksadıyla gelmedik. Aynı zamanda kendi şehrimizde şehrimizin bir sakini ve vatandaşı olarak şehrin sevinçleriyle sevinmek, üzüntüleriyle üzülmek için buraya geldik.”

Zorluoğlu: “Biz daha fazla insanı önceleyen yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Sokakta, caddede, pazarda beni, eşimi, çocuklarımı görebileceksiniz. Bu şehirdeki insanlara birlikte yaşadığımızı hissettiren bir yönetim anlayışı olacak.”

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Zorluoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basınla bir araya geldi. Kente geldikten sonra ilk faaliyetleri arasına basınla buluşmayı koyan Zorluoğlu, dün basına hem kendini tanıttı hem Van’da gerçekleştirdiği bazı belediyecilik hizmetlerinden söz etti. Basının sorularını da yanıtlayan Zorluoğlu, henüz adayken Trabzon’da Karşıyaka Mahallesi’ne yerleştiğini, çocuğunu okula kaydettirdiğini söyleyerek “Trabzon’u yaşayacağım.” dedi.

Kendini tanıtıp yaptığı çalışmalardan söz ettikten sonra açıklamalarda bulunan Zorluoğlu, “Nasip oldu. Evladı olmaktan her zaman onur duyduğum şehrime 25 yıl sonra bu sefer yaşamak için, kalıcı olarak ikamet etmek için döndük. 25 yıl sonra gelen vuslattan çok memnunuz. Şehre ailemle beraber geldim. Eşim ve 3 tane oğlum var. Biri çalışıyor, biri okuyor. Küçük çocuğumuz bizimle beraber, o da burada okula başladı. Biz buraya sadece şehrin belediye başkanı olarak yönetmek ya da hizmet etmek maksadıyla gelmedik. Aynı zamanda kendi şehrimizde şehrimizin bir sakini ve vatandaşı olarak şehrin sevinçleriyle sevinmek, üzüntüleriyle üzülmek için buraya geldik. Bu şehre emekli olmadan dönebildiğim için şükrediyorum. Hizmet etme maksadıyla dönmem ayrı bir onur meselesidir.” diye konuştu.

HAP BİÇİMİNDE PROJELERLE GELMEDİM

31 Mart 2019’daki seçime kadar şehirdeki tüm kesimleri ziyaret ederek şehrin irili ufaklı sorunlarını öğreneceğini belirten Zorluoğlu, şöyle devam etti: “Ben sorunları, sorunu yaşayanlardan öğrenme çabası içinde olacağım. Bir anlamda şehrin fotoğrafını çekeceğiz. Elbette şehrin konuşulan büyük projeleri var. Ama ben hazır, hap biçiminde projelerle şehre gelmedim. Arkadaşlarımızla sorunlara çalışıp özel çalışmalarla bunları gidereceğiz. Sadece yerel meselelerin değil, büyük projelerin de takipçisi olacağız. Ankara’da 12 yıl üst düzey yöneticiliğim var. Bakanlıklarda çok iyi arkadaşlarımız, dostlarımız var. Hem siyaset hem bürokrasi alanında... Şehrin ulaşımı… Hafif raylı sisteminden havaalanına kadar... Yatırım adasından çevre yoluna, Kanuni Bulvarı’na kadar temel projelerini valimiz, milletvekillerimizle beraber yakından takip edeceğim.”

ŞEHRİ YÖNETİRKEN ÖNCELİĞİMİZ ORTAK AKIL

Zorluoğlu, gazetecilerin sorularıyla devam ettirdiği açıklamalarında ortak aklı önemsediğini belirterek “Bizim yöntemimiz ortak akıldır. TTSO’yu ziyaretimde ortak akıl toplantıları yapıldığını öğrendim. Çok muhteşem bir şey... İnşallah onlara devam edeceğiz. Şehri yönetirken en öncelikli yöntemimiz ortak akıl olacaktır. Sorunun taraflarının masada olduğu bir yönetim anlayışı bu şehir için kıymetli sonuçlar verecektir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bu dönemde AK Parti belediyelerinden istediği anlayış gönül belediyeciliği anlayışıdır. Biz daha fazla insanı önceleyen yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Sokakta, caddede, pazarda beni, eşimi, çocuklarımı görebileceksiniz. Bu şehirdeki insanlara birlikte yaşadığımızı hissettiren bir yönetim anlayışı olacak.” ifadelerini kullandı.

KORAY AYDIN’IN AÇIKLAMALARINA YANIT: DİKKATLİ OLMALILAR

Zorluoğlu, gazetecilerin soruları üzerine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın “kayyım” eleştirilerini “talihsiz bir açıklama” şeklinde değerlendirerek şu cevabı verdi: “Biz Van’a belediye başkan vekili ve vali olarak özel bir görevle görevlendirildik. Gerçekten orada teröre bulaşmış bir belediye yönetiminden orayı devraldık. Orayı terörle yakınlaşmış unsurlardan temizledik. Gerçekten terör örgütüne giden insan ve finans kaynaklarını kestik. Esasında en büyük gürültü orada koptu zaten. Van’a yeniden belediye hizmetlerini geri getirmeye çalıştık. Bizim için bu görev çok şerefli bir görevdir. Çocuklarıma, torunlarıma anlatacağım bir görevdir. Canımızı da riske atarak yaptığımız bir görevdir. Bununla gurur duyuyorum. Biz Trabzon’a kayyım olarak gelmedik. Biz Trabzon’a AK Parti’nin seçimlere girecek adayı olarak geldik. Ben grup toplantısına girmeden önce istifamı verdim. O anda benim kamuyla görevim bitti. Bunu sanki burada devam ettiriyormuş gibi yansıtmak doğru değil. Hele millî hassasiyetleri olan insanların bu konuda daha dikkatli olması gerektiğine inanıyorum.”

Berkant PARLAK

14 Ara 2018 - 17:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.