Trabzon’da tarihi projede sona gelindi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mağmat Boğazı'na yapılacak Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi ile ilgili Ankara'da bir dizi görüşmelerde bulundu.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İller Bankası Müdürü Yusuf Büyük ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Harun Çelik'i ziyaret eden Başkan Genç, projeyle ilgili fikir alışverişinde bulunarak vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Harun Çelik ile görüşen Başkan Genç, projede son aşamaya gelindiğini belirterek, "Şu anda projemizin tasarım aşaması bitti. Başbakanlık tarafından da onaylanmış durumda. Projemiz, Geçit ve Akoluk mahalleleri ile Aygören Vadisi içinde yer alacak. Çok yönlü, birçok ihtiyaca cevap verebilecek bir niteliğe sahip. İçinde seyir terası, tenis kortu, yürüyüş ve tırmanma yolları, konaklama ve yeme içme tesisleri, çocuk oyun alanları, doğa sporlarının yapılacağı alanlar olacak büyük bir proje. Gerçekten de şehrimizde eksikliği hissedilen, tabiat turizmine canlılık kazandıracak bir yapıya sahip olacak" dedi.

Bölgede yer alan diğer turizm merkezleriyle rekabet edilebilmesi açısından Tarihi İpekyolu Projesi'nin önemli bir katkı yapacağını belirten Başkan Genç, "Bizim şehrimize gelen turisti kaybetmememiz lazım. Bunun için turizm cazibesini artıracak, bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek projelere ihtiyacımız var. Çünkü gelen turistler çeşitlilik istiyor, nitelikli hizmet istiyor. Farklı kültürleri, değerleri tanımak istiyor. Bizim projemiz de tam da buna hizmet edecek. Hem yerel hem de evrenseli birlikte sunacağız. Bunları düşünmemiz lazım. Bölgemizde yer alan diğer turizm merkezleriyle rekabet edebilmek için bu projeyi oldukça önemsiyorum. Özellikle son yıllarda farklı turizm destinasyonları ortaya çıkmaya başladı ve buna bağlı olarak da rekabet kızıştı. Bizde burada kentimizin doğal güzelliklerini ön plana çıkararak yeni bir katma değer oluşturmak istedik. Kıyasıya rekabetin yaşandığı turizm sektöründe turistlerimizi başka merkezlere hatta Gürcistan gibi komşu ülkelere kaptırmamak bu tür projelerin elzem olduğunu düşünüyorum. Biz de buna ayak uydurmak zorundayız" şeklinde konuştu.

"Doğayla barışık bir proje"

Projenin doğaya zarar vermeden, bütün çevre hassasiyetleri gözetilerek yapılacağının altını çizen Başkan Genç, "Tabi ki bütün bu fonksiyonları yaparken asla doğayı tahrip etmeyen, doğayla bütünleşik çok güzel bir proje yapmaya özen göstereceğiz. Bunu yaparken de asla doğal dengeyi bozmayacağız. Çünkü artık günümüzün turist profili bozulmamış, el değmemiş bir doğa istiyor. O nedenle doğayla iç içe ama doğayla barışık bir proje tasarladık. Her yaş grubundan ziyaretçilerin ve turistlerin istifade edecek çok güzel bir konsept hazırlıyoruz. Çocuklar, gençler ve yaşlılar için birçok hizmet ünitesi olacak. Bu amaçla oyun alanları, yürüyüş yolları, gezinti ve seyir alanları, spor alanları yapılacak Hem yerliler hem de yabancı turistlere hizmet verecek bir cazibe merkezi olacak. Bizim burada temel hedefimiz turistlerin şehrimizde daha fazla zaman geçirmesi ve bunun doğal sonucu olarak da ekonomik anlamda daha fazla girdi sağlamasıdır. Özellikle de bölge civarında yaşayan vatandaşlarımızın, yöresel tarım ürünlerini, el sanatları ürünlerini ve hayvansal gıdalarını satışa sunabileceği alanların olmasına özen göstereceğiz. Böylece yöre halkı için yeni bir gelir kaynağının kapısını aralamış olacağız" ifadelerini kullandı.

16 Şub 2018 - 13:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.