Trabzon’da bir iyilik gecesi

İHH ile Somali’de Eren Bülbül Yetimhanesi yaptırıyoruz

Trabzon Böyle Bir Şehir...

İHH Trabzon Şubesi tarafından Somali’de yaptırılması planlanan ‘Şehit Eren Bülbül Yetimhanesi’ programı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde önceki akşam Zorlu Otel’de yapıldı. Bakan Soylu’nun katılarak yetim ve iyilik konularında salona yaptığı hitabet ayakta alkışlandı. Soylu, “Somali’ye yetimhaneyi biz yapmayacağız da kim yapacak?” diye sordu.

Soylu 100 Bin Lirayla Katıldı

İHH yetkililerinin davetiye usulü gerçekleştirdiği geceye bir yakını üzerinden 100 bin liralık bağışta bulunan Bakan Soylu, geceye davet edilen bir kaç iş adamından da yetimhaneye destek istedi. Soylu’nun önerilerine gönülden saygı ile onay veren iş adamları iyilik gecesini amacına ulaştırdı. Gecenin sonunda İHH Başkanı Zühtü Kalma Bakan Soylu’ya şükran plaketi sundu.

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017 tarihinde PKK’lı bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan Eren Bülbül adına, Trabzon İHH İnsani Yardım Derneğinin, Somali’nin başkenti Mogadişu’da inşa edilecek yetimhane için bir otelde organize edilen “Şehit Eren Bülbül Yetimhane Yardım Kampanyası” programına katıldı. Bakan Soylu, burada Somali’de yapılacak olan yetimhaneden Afrin’e kadar birçok konuda konuştu. Programa Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül de katılırken, programda yetimhane inşaatı için gerekli paranın tamamı toplandı. Programa, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Zühtü Kalma ve davetliler katıldı.

BU PROJE BİZE YAKIŞIR

Bakan Soylu, Somali’de inşa edilecek Eren Bülbül Yetimhanesi ile ilgili olarak projeden ilk bahsedildiğinde yaptığı değerlendirmeyi şu sözlerle paylaştı: “Bu hayır, esas itibarıyla üç manevi temele oturmuştur. Bunların birincisi inancımızla ve imanımızla ilgilidir. Bu noktada, Tevbe Suresi’nin 18. ayetinden bir referansla başlamak isterim. Yetimlikle ilgili bir ayet değildir. Meşhurdur, camilerde özellikle yardım toplanılacağı zaman hoca efendiler bu ayete sıklıkla vurgu yaparlar. Cenabıhak der ki ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekât veren ve ancak Allah’tan korkan kimseler imar ederler.’ Demek ki bir işin sadece yapılması değil, o işi kimin yaptığı, o işin ne niyetle yapıldığı da önemlidir. Somali’de bir yetimhane yapılacaksa, onu gerçekten merhametli, vicdanlı insanlar ve Müslüman insanlar yapmalıdır. Dünyada olup biten hadiseler göstermektedir ki bu tarife uyan yegâne millet biziz, yani Türk milletidir ve bu milletin değerlerini en güzel şekilde temsil eden illerimizden biri olan Trabzonlu hemşehrilerimdir. ‘Parası olan, zengin olan’ demiyor. Allah’tan korkan yani içinde merhamet, vicdan, başkalarından farklı hasletler barındıran insanlar istiyor. İşte bu proje, bunun için bizimle ilgilidir ve bize yakışır. Şehadet ise bu projenin yaslandığı ikinci değerdir.”

MAZLUMUN YANINDA TÜRKİYE’DEN BAŞKASI YOK!

Milletin, Anadolu’da bin yıldır yaşam mücadelesi verirken, dinin sancağını üç kıtaya taşırken sadece adaleti, merhameti ve vicdanı taşıdığını, acıyı, katliamı, dramları ve haksızlıkları götürmediğini vurgulayan Soylu, “Ne Bosna’da yaşananları, ne Afrika’da, ne Hindistan’da sömürge dönemlerinde Batı medeniyetinin yaşattıklarını, bizim medeniyetimiz ne bu topraklarda yaşam mücadelesi verirken ne de üç kıtaya adalet götürürken yaşatmamıştır.” değerlendirmesinde bulundu. Bugün aynı anlayışın devam ettiğini kaydeden Soylu, şunları söyledi: “Suriye’de yaşanan insanlık dramında Türkiye’nin 3,5 milyon insanı ölümden kurtarmış olması, sadece sınır komşuluğunun sonucu falan değildir. Bu bir merhametin, vicdanın, bu yüce dinin bize verdiği insanlık tasavvurunun bir neticesidir. Sadece bizim sınırlarımıza yakın oldukları için değil, başka ülkelere de ulaştı bu insanlar ama hepimiz biliyoruz ki botlarına ateş edildi, Akdeniz’in sularında boğulmalarına göz yumdular. Sınırlarına jiletli teller çeken, tellere elektrik yükleyen ülkeler gördük. Başka ülkelerin sınır kapılarına da ulaştı bu insanlar ama o sınırlardaki askerler Türk askeri değildi. Bizim gibi merhametli, vicdan sahibi, bizim gibi her anne baba evladını kendi evladı gören bir anlayışa sahip askerler yoktu oralarda. Hiç acımadılar. Parmak hesabıyla, iyi eğitim almış, okumuş, cebinde parası olanları içeri aldılar, maddeci zihniyetin bütün gaddarlığını ortaya koydular ve kalanlarını açlığa mahkûm ettiler, ölüme terk ettiler.”

SOMALİ’DE YETİMHANEYİ KİM YAPACAKTI?

Katılımcılara, “Somali’de yetimhaneyi kim yapacaktı?” diye soran Soylu, sözlerine şöyle devam etti: “Kırk yıldır, bir terör örgütü başka ülkelerdeki insanların kanını döksün diye Eren Bülbül gibi pırıl pırıl evlatlarımızı, Miraç Kadir Özcan gibi, Ahmet Çamur gibi kahramanlarımızı gencecik yaşta toprağa verelim diye para yardımı yapan, silah yardımı yapan, ‘terör olsun da silah satayım’ diye ellerini ovuşturanlar mı yapacaktı? 2011 yılından beri iç savaş olan ülkede DEAŞ diye bir örgütü yoktan var eden, sonra da onunla savaşmak için bir başka terör örgütünü yeniden eğiten, silah verenler mi Somali’de merhamet gösterecekti? Yapamazlar. Yapsalar da bir hayrı dokunmaz.”

FIRAT KALKANI HAREKÂTIYLA 135 BİN KİŞİ KENDİ TOPRAKLARINA DÖNMÜŞTÜR

Fırat Kalkanı Harekâtına değinen Soylu, “Fırat Kalkanı bölgesi alanı, şu aziz ve asil milletin sabrıyla beraber orayı teröristlerden arındırarak, oranın insanlarının yeniden orada yaşamasına sebebiyet vererek 135 bin kişiyi kendi topraklarına döndürmüştür. Bu küçümsenecek bir rakam değildir. Orada 5 binin üzerinde jandarmamız, polisimiz, askerimiz, onların polisleri ve askerleri, bizim yetiştirdiklerimiz, eğittiklerimiz toplam 6 bin kişi oranın güvenliğini sağlıyor. Yaklaşık 850 jandarma ve polisimiz şu anda orada. Oranın huzurunu ve kamu düzenini tesis etmeye, onlara yardımcı olmaya çalışıyor.” diye konuştu.

TARİHE EN BÜYÜK MİRASI BU NESİL BIRAKIYOR

Oyunun çok açık olduğuna işaret eden Soylu, konuşmasına şöyle devam etti: “O coğrafyayı ele geçirenler, insanlık adına hayırlı rüya görmek için ele geçirmeye çalışmıyorlar. Bunu hepimiz biliyoruz. Bugün milletimizin topyekûn Zeytin Dalı Operasyonu’nun arkasında olmasının en önemli sebeplerinden biri budur. Örs olduk artık, vurula vurula örs olduk. Hepimiz neyin nasıl olduğunu, bizim hangi oyuna düşürülmeye çalışıldığımızı biliyoruz. Herkes bu fotoğrafın neyi ifade ettiğini bilmektedir ve bugün Türkiye’nin ne yapmak istediğini de çok iyi bilmektedir. Tarihe en büyük mirası bu nesil bırakıyor.”

HAYIRDA FAZLAMIZ VAR DİYE ÖVÜNÜYORUZ

Türkiye’nin bugün millî gelirine oranla en çok yardım yapan ülkeler sıralamasında birinci olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti: “Almanya övünüyor dış ticaret fazlası var diye, Amerika keza öyle övünüyor. Biz de övünüyoruz hayırda fazlamız var diye, onlardan daha fazla. Suriye’den örnekler verdim ama dünyanın birçok yerine bu aziz milletin yardımları ulaşmaktadır. Biz lafımızı esirgemeyiz, geçen gün Almanya’ya gitmeden o sabah yine dünyada göç ve mülteci konusundaki önemli kişilerden biri ziyaretime geldi. Önümde birçok not vardı, aldım bir kenara bıraktım. Dedim ki ‘Sefa geldiniz, başımızın üzerine geldiniz. Bizim size anlatacak hiçbir şeyimiz yok. Çünkü artık hikâye dinlemekten usandık, bıktık. Hiç umurumuzda değil ne düşünüyorsunuz, ne söylüyorsunuz, ne konuşuyorsunuz bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesebilme kabiliyetine sahibiz hiç merak etmeyin. Bize verdiğiniz akılları, yol güzergâhlarını kendi kendinize ifade edin.’ Başlar eğildi, bir şey söyleyemediler. İşte bu milletin asaletinden dolayı. Allah bu büyük milletten razı olsun.”

YETİMHANE İÇİN 350 BİN LİRA TOPLADI

Somali Eren Bülbül Yetimhanesi için gerekli olan 550 bin liradan 200 bin liranın İHH tarafından toplandığını kaydeden Bakan Soylu, geri kalan 350 bin liranın 100 bin lirasını kendisi karşıladı. 250 bin lirayı ise 3 iş adamına dağıttı. Soylu, Allah'tan, projeye emeği geçenlerden razı olmasını dileyerek, “İnanın çok yoğun bir süreçle karşı karşıyayız. Allah hepimizin yardımcısı olsun, duanıza ihtiyacımız var. Hiç merak etmeyin hayırlı bir istikamette, hayırlı bir yolculukta hep beraber gidiyoruz. Milletimiz bu yolu hep birlikte hem insanlık adına hem de bu coğrafya adına muzaffer tamamlayacaktır.” dedi. Gültekin SADIKOĞLU

20 Şub 2018 - 12:10 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.