Trabzon kabul etmedi etmeyecek

Biri Bakan diğeri Genel Müdür Trabzonlu iki ismin şehrin üzerinden geçirmek istediği viyadük tepkisi dinmek bilmiyor. Ortahisar Belediye Meclisinin CH...

Biri Bakan diğeri Genel Müdür Trabzonlu iki ismin şehrin üzerinden geçirmek istediği viyadük tepkisi dinmek bilmiyor. Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Oktay Söğüt, tünelleri korku filmi afişine dönüştürürek üzerine + 18 yaş simgesi koydu. Sosyal medyada gerçekleştirilen çalışma büyük takdir topladı.

CHP Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Kanuni Bulvarı’nın Boztepe noktasında tüneller yapılmasını bir korku filmi afişi olarak yansıttı. Hazırlattığı görselin üzerine +18 yaş sınırı işareti de koyan Söğüt, film adı olarak 2019’un en korkunç görüntüsü ‘Şeytanın gözleri Boztepe tünelleri’ olarak yazdı. Söğüt, “Trabzon’un simgesi, şehre hâkim konumuyla doğal bir teras, piknik, spor alanı ve çayın en keyifle içildiği yerlerden biri olan Boztepe, bu şehre ihanetin simgesi oldu.” dedi.

“KORKUNÇ GÖRÜNTÜ, BOZTEPE’NİN ESKİ HALİNE GELEMEYECEĞİNİN KANITIDIR”

Söğüt, “Bilindiği üzere, ülkemizin en pahalı şehir içi yol inşaatları arasında gösterilen Kanuni Bulvarı’nın, her etabının beraberinde getirdiği eleştiriler, Boztepe’deki tünel inşaatlarının yarattığı tahribatla zirve yapmıştı. Bu eleştirilere, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ‘Çalışmalar bittiğinde eski haline gelecek’ şeklinde akıllara ziyan bir cevap vermişti. Bugün, Boztepe’ye saplanan çatallı hançerin gözler önüne serdiği korkunç görüntü, Boztepe’nin artık eski haline gelemeyeceğinin kanıtıdır. Ortada üzücü, üzücü olduğu kadar da düşündürücü bir tablo mevcuttur. Büyükşehir Belediyesi ve büyükşehirin en önemli paydaşı Ortahisar Belediyesi, şimdi de Boztepe’ye, yürüyüş yolları, seyir terası gibi imalatların olacağı ‘Seyri Şehir ve Kültür Rotası’ isimli bir proje çalışması başlattı. Boztepe’nin hançerlenmesine izin veren, gözler önüne serilen vahameti görmek istemeyenlerin bu bölgede yeni bir proje başlatması, her ne kadar ‘Doğal yapıya minimum müdahale edilecek’ denilse de beraberinde soru işaretleri oluşturmaktadır. Doğal bir teras olan Boztepe’ye küçük dokunuşlar yetecekken, on trilyonun çok üzerinde maliyetle yapılacak imalatların, yeni bir tahribata zemin oluşturacağı kaçınılmaz görülmektedir. Boztepe’de yapılan ya da izin verilen çalışmaların yarattığı tahribat ortadayken, ‘Yeni bir proje’ deyip ‘Boztepe’ye dokunacağız’ diyenler bilmelidirler ki, bu sözleri kulaklara hiç hoş gelmemektedir. Sözün özü; Boztepe’ye dokunmamak, Boztepe’ye de, Trabzon’a da, Trabzonluya da iyi gelecektir.” şeklinde konuştu.

HABER: Nesrin BAYRAM

13 Kas 2019 - 12:02 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Uğurlu köyü - Nesrin hanım Karşıyaka merkez uğurlu yolu ne zaman beşirli 1 inecek... Bu meclis üyeleri niye sormaz ya2017 de bitiyor du güya

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Kasım 12:02