Trabzon için altın imza

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yatırım Adası’na son imzayı attı.

CORA: GÖZÜN AYDIN TRABZON

Trabzon'un ticari geleceğinde en önemli faktör oluşturacak olan ve yurt çapında ilk 10 proje arasında gösterilen Yatırım Adası Endüstri Bölgesi artık hayata geçiyor. Binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Yatırım Adası’nın son imzası da önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Milletvekili Salih Cora, imza haberini “Gözün aydın Trabzon’ olarak duyurdu.

278 HEKTARLIK ALAN

Ticaret ve Sanayi Odasının yönetici şirketi kurmasının ardından yürütülen işlemler nihayet sonlandı. Son kez ilana çıkan Yatırım Adası Endüstri Bölgesi sınırları Cumhurbaşkanının imzasıyla ilan edildi. Buna göre Arsin’de 278 hektarlık deniz sahası Trabzon endüstri bölgesi olarak ilan edildi. Gözler artık TTSO’nun atacağı adımlara çevrildi.

Trabzon’un sabırsızlıkla beklediği mega projelerden olan binlerce kişiye istihdam sağlayacak Arsin Yatırım Adası endüstri bölgesi ilan edildi. Arsin’de yapılması planlanan Doğu Karadeniz Endüstri ve Yatırım Adası, 23 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Yatırım Adası ilan edildi. Bölge için büyük önem taşıyan karar resmi gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, yatırım adasını, “Gözün aydın Trabzon” olarak duyururken, Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ise Trabzon olarak gurur yaşadıklarını belirtti.

MİLLETVEKİLİ CORA, “GÖZÜN AYDIN TRABZON”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Arsin Yatırım Adasının Trabzon’a hayırlı olmasını diledi. Milletvekili Cora, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Arsin Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ilan edilmiştir. İlçemiz, ilimiz ve bölgemiz için büyük önem taşıyan karar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Şehrimiz için çok önemli ve tarihi bir yatırımdır. Trabzon’a büyük değer katacaktır. Bölgenin gelişmesine ve kalkınmasına büyük bir katkı sağlayacaktır. 7 bin kişiye istihdam alanı oluşturacak Yatırım Adası’nın projesi 17 Eylül’de ihaleye çıkacaktır. Yaklaşık 4 Milyar TL maliyet öngörülen projenin 277 hektarlık alanda yapılacaktır. Şehrimize bu büyük müjde ile gelen Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Bey’e, Bakanlarımız Sn. Süleyman Soylu Bey’e, Sn. Berat Albayrak Bey’e, Sn. Mehmet Cahit Turhan Bey’e, Sn. Mustafa Varank Bey’e emek ve destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemize, şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

GÜRSOY: “CUMHURBAŞKANIMIZ PROJEYİ ÖZEL OLARAK TAKİP EDİYOR”

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, Cumhurbaşkanı kararıyla Arsin Yatırım Adası Endüstri Bölgesinin Resmi Gazetede ilan edilmesinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’daki toplu açılış töreni öncesinde Resmi Gazetede yayınlanan bu karar Arsin ve Trabzon’da memnuniyetle karşılandı. Yatırım Adasının Arsin, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi için tarihi bir proje olduğunu ifade eden Başkan Gürsoy, “İlçemizin, şehrimizin ve bölgemizin kalkınması noktasında Arsin Yatırım Adası büyük bir önem arz ediyor. Yatırımın yapılacağı alanın Resmi Gazetede ilan edilmesi de bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Projenin ihaleye çıkış tarihi de 17 Eylül olarak belirlenmiştir. Süreç duraksamadan ve dikkatli bir şekilde ilerliyor.” dedi.

GÜRSOY: “MEGA PROJE ARSİN’E HAYIRLI OLSUN”

Yaklaşık 4 Milyar TL maliyet öngörülen projenin 277 hektarlık alanda yapılmasının planlandığını ifade eden Başkan Gürsoy, “En başından beri bu önemli ve mega projenin takipçisiydik ve gelinen noktada Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a projeye verdikleri önem ve özel destekleri için teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın yanı sıra şehrimizin evladı olan kıymetli bakanlarımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Sayın Berat Albayrak’a, Sayın Mustafa Varank’a, Sayın Cahit Turhan’a, Milletvekillerimiz Muhammet Balta’ya, Adnan Günnar’a, Bahar Ayvazoğlu’na, Salih Cora’ya, AK Parti Trabzon İl Başkanımız Haydar Revi’ye, TTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Suat Hacısalihoğlu’na ve emeği geçen her siyasetçi ve bürokratımıza Arsin halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Projenin ilçemize, şehrimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

Gültekin SADIKOĞLU

25 Ağu 2019 - 13:24 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Ertan - Hafif raylı sistemle ilgili bir açıklama bekliyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ağustos 13:24
01

TEMEL DOGRU - sayin baskan bu büyük sehire ikinci bir ucus bisti gerekli degilmi birde demiryolu icin calismalara baslayin artik yollar bayramlarda kan gölüne dönmesin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Ağustos 13:24