Eski vekil Akyüz hayatını yitirdi

CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Akyüz'ün acı günü

CHP Trabzon Eski İl Başkanı, 22. Dönem Milletvekili, SODEP'in kurucularından diş hekimi Halil Akyüz, 80 yaşında hayata gözlerini yumdu. Akyüz'ün cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip Trabzon'un Of ilçesindeki Çarşıbaşı Büyük Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecek.

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Akyüz'ün babasının amcasının oğlu olan Halil Akyüz, bu sabah saatlerinde Antalya'daki evinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Trabzon ve ülke siyasetine büyük katkıları olan Akyüz'ün ölümü siyaset dünyasında büyük üzüntü yarattı.

HALİL AKYÜZ KİMDİR?

1938 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Of'ta bitirdi. Lise eğitimini döneminin en önemli liselerinden biri olan Trabzon Lisesi'nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdi. 1962-1965 yılları arasında Bern Büyükelçiliği'nde henüz 24 yaşında iken başladığı Çalışma Ateşeliği görevini sürdürdü. 1975-1977 tarihleri arasında CHP Trabzon il başkanlığı yaptı. 1983 yılında SODEP (Sosyal Demokrasi Partisi)'nin merkez kurucusu oldu. İhtilal konseyi tarafından veto edildi… 1990 Eylül'üne kadar Parti Meclisi ve MKYK üyesi olarak görev yaptı. Ankara'da 2001 yılında yapılan kurultayda Parti Meclisi Üyeliğine seçildi.

Filiz YILDIRIM

20 Şub 2019 - 12:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.