Trabzon eğitim kurumları ve Eğitim-Bir-Sen yönetimi…

Geçtiğimiz günlerde Eğitim Bir Sen Başkanlığına aday olan Eski Şube Başkanı Aslan Balta’nın yazılı açıklaması bizi derin derin düşündürdü. Hayli ilgin...

Geçtiğimiz günlerde Eğitim Bir Sen Başkanlığına aday olan Eski Şube Başkanı Aslan Balta’nın yazılı açıklaması bizi derin derin düşündürdü. Hayli ilginç bulduğumuz açıklamada “dava ve ahlâk ideali” ile yola çıkan sendikalarda bile bir çürümüşlük ve yabancılaşmaya vurgu yapılıyor.

Eğitim Bir Sen’i zor günlerde sırtlayan başkanlardan biri olan ve fikri birikimine tanıklık ettiğimiz Balta’nın çıkışı aslında 16 yıllık iktidarın toplumsal dönüşüm noktasında geldiği yeri de gösteriyor. Bakalım Aslan Balta ne diyor:

1-Eğtim Bir Sen’i yönetenler, ehliyet ve liyakat, hak ve adalet konularında gerekli hiçbir özeni göstermektedirler. İnsan kaynakları yönetiminde başarısız olmuşlardır.

2-Sendikamızı keyfî uygulamaların aracı hâline getirerek Eğitim Bir Sen’i itibarsızlaştırmışlardır.

3-Eğitim Bir Sen’i 8 yıldır yönetenler, sendikanın bütün değerlerine... Örfüne, âdetine, kurum kültürüne, kuruluş amacına ve çalışma ahlâkına yabancılaşmışlardır.

4-Yöneticileri, kuruluş dönemlerindeki tertemiz adanmışlık ruhunu kaybetmiş, dünya görüşümüzün temel referanslarını göz ardı etmişlerdir.

5-Sendikamızı açık, şeffaf, hesap verebilir bir anlayışla yönetmeye talibim. Bilinmelidir ki hesabını veremeyeceğimiz ve gönül rahatlığıyla kamuoyuna açıklamasını yapamayacağımız hiçbir işin altına imza atmayacağız.

***

Bu mesajlar çok çarpıcı ve bir o kadar da sarsıcı mesajlar... Eğitim Bir Sen gibi memur sendikalarının en güçlü ve öğretmenleri bağrında bulunduran... “Altın nesil” oluşturma iddiası taşıyan eğitim kadroları bakınız hangi konumda? Ehliyet ve liyakat konularında özen göstermemek ne demek? Eğitim Bir Sen okul yönetimlerine ehliyetsiz ve liyakatsiz yöneticileri mi taşıyor? Hak ve adalet konularında özen göstermemek ne demek? Eğitim Bir Sen, başarılı öğretmenlerin ve yöneticilerin hakkını gasp mı ediyor? Eğitim Bir Sen’i keyfî uygulamaların aracı hâline getirmek ve sendikayı itibarsızlaştırmak suçlaması Sayın Mehmet Kara’yı rahatsız etmiyor mu?

Sevgili Eğitim Bir Sen Başkanı Mehmet Kara... Sendikadaki 8 yıllık yöneticiliğin sürecinde sendikanın bütün değerlerine yabancılaştığın söyleniyor. Kurum kültürüne, kuruluş amacına ve çalışma ahlâkına ihanet ettiğin iddia ediliyor. Gerçekten böyle mi? Eskiden yönetiminde bulunduğun eski başkanın seninle ilgili 8 yıl sonra böyle diyor. Neden susuyorsun? Hiçbir şey söylemeyecek misin?

Değerli Eğitim Bir Sen’in Başkanı Sayın Kara... Sendikaya, kuruluş dönemlerindeki tertemiz adanmışlık ruhunu kaybettirdiğin, kuruluş amacındaki dünya görüşünün temel referanslarını göz ardı ettiğin dile getiriliyor. Sendikayı acaba nasıl bir ruhla ve hangi temel referanslarla yönetiyorsun?

Saygıdeğer Mehmet Kara!.. Eski Başkan Aslan Balta sendikayı açık, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayışla yönetmeye talip. “Hesap vermeyeceğim hiçbir işin altında imza atmayacağım” diyor. Bu sözler ne anlama geliyor? Sendikayı gizli mahfillerden mi yönetiyorsun ki açık ve şeffaf bir yönetim vaat ediliyor? Veremeyeceğin hesapların mı var ki “hesap verebilir bir anlayıştan” bahsediliyor? Nelerin altına imza attın sevgili başkan? Hakikaten ne yaptın? Öğretmenlere komplolar mı kurdun? İftira yöntemiyle itibarlarla mı oynadın?

HHH

Türk Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı’nın “çete görünümlü sendika” gibi ağır bir iddiasını hatırladık. Ardından seni de yetiştiren eski başkanının söylemlerine takıldık. Hakikaten bu iddialardaki gibi bir tablo mu söz konusu? Sayın Balta’ya cevap verirsin diye bekledik. “Vermez, veremez. Susarak geçiştirir. Âdeti ve yönetme biçimi böyledir” dediler. Cevap almak üzere bu kez biz soruyoruz. Trabzon eğitimi için ne anlam ifade ettiğinizi bilmek istiyoruz. Çocuklarımızı kimlere emanet ettiğimizi bilmek istiyoruz. Cevap bekliyoruz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler