Trabzon'da uçak pistten çıktı

Ankara’dan kalkan yolcu uçağı Trabzon Havalimanına iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Edinilen bilgilere göre, Ankara’dan kalkan ve Trabzon Havaliman...

Ankara’dan kalkan yolcu uçağı Trabzon Havalimanına iniş yaptığı sırada pistten çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Ankara’dan kalkan ve Trabzon Havalimanı'na iniş yapmaya çalışan Pegasus firmasına ait yolcu uçağı pistten çıktı. Apron, uçak iniş kalkışına tamamen kapatıldı. Uçağın pistten çıktığı noktaya itfaiye ve ambulans sevk edildi.

HAVALİMANI TRAFİĞE KAPATILDI

Trabzon Havalimanı, yarın saat 08.00'e kadar hava trafiğine kapatılırken, uçaklar da Erzurum, Erzincan, Ordu-Giresun ve Samsun havalimanlarına yönlendirildi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Cora: “Çok şükür can kaybı yok. Tahliye edilen 162 yolcuya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan uçak ile alakalı açıklamada bulundu.

AK Partili Cora yaptığı açıklamada, “Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren özel bir havayolu şirketine ait uçak Trabzon Havalimanında inişini gerçekleştirdikten sonra pistten çıktı. Yolcular tahliye oldu. Çok şükür can kaybı yok. Tahliye edilen 162 yolcuya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Öte yandan, Pegasus Havayolları'nın Trabzon Havalimanı'na inen uçağı pistten çıktı. Ankara’dan kalkan TC-CPF kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçağın saat 23:25’de piste teker koymasının ardından ön dikmesi kırıldığı ve pist dışına çıkarak toprak zemine saplandığı ve kırıma uğradığı belirtiliyor.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz pistten çıkan uçakla ilgili açıklama yaptı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının indikten sonra pistte dönüş için manevra yaptığı sırada pissten çıkma olayı meydana geldiğini söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Vali Yavuz "Yolcu uçağı indikten sonra manevra sırasında pistten çıkma olayı meydana geliyor. Yolcularımız salimen uçaktan çıkartılıyor. Çok şükür bir sorun olmaksızın yaralımız veya başka bir olumsuz durumumuz yok. Yolcularımızda bir korku hali mevcut. Havalimanı şuan teknik olarak hava trafiğine kapalı. En kısa zamanda da hava ulaşımına açacağız. Şuanda teknik olarak alınması gereken önlemler alındı. Pistte uçuşa sıkıntı olacak bir durum kalmadı. En kısa zamanda hava trafiğine açacağız. Bu kazanın neden kaynaklandığı araştırılıyor. Kriz masası oluşturuldu" dedi

trabzonda-ucak-pistten-cikti-ek-fotograflar_3918_dhaphoto2_1.jpg

trabzonda-ucak-pistten-cikti-ek-fotograflar_3918_dhaphoto4.jpg

trabzonda-ucak-pistten-cikti-ek-fotograflar_3918_dhaphoto11_2.jpg

Trabzon'da Pistten Çıkan Uçağa, Başsavcılıktan SoruşturmaTrabzon'da Pistten Çıkan Uçağa, Başsavcılıktan SoruşturmaTrabzon'da pistten çıkan uçakta yeni ayrıntı! Motoru fırlamış...Trabzon'da pistten çıkan uçakta yeni ayrıntı! Motoru fırlamış...Trabzon'da pisten çıkan uçak için kurtarma çalışması başlatıldıTrabzon'da pisten çıkan uçak için kurtarma çalışması başlatıldıTrabzon Havalimanı yeniden uçuş trafiğine açıldıTrabzon Havalimanı yeniden uçuş trafiğine açıldıTrabzon'da kaza yapan uçağın içinden ilk görüntüler!Trabzon'da kaza yapan uçağın içinden ilk görüntüler!Vali Yavuz'dan ilk açıklamaVali Yavuz'dan ilk açıklamaBakan ve vekillerden ilk açıklamaBakan ve vekillerden ilk açıklama

14 Oca 2018 - 00:09 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

TEMEL DOGRU - hemserilerimi uyariyorum. bu aydin dogan din düsmanina ait olan pegasusa binmeyin hürriyet gazetesini almayin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Ocak 00:09