Trabzon bölgenin destinasyon merkezidir

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği, ‘DOKASAT Turizm Akademisi ile Gençler 2023 Türkiye’sine Koşuyor Projesi’ açılış töreni gerçekleştirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği’nin proje sahibi olduğu “DOKASAT Turizm Akademisi ile Gençler 2023 Türkiye’sine Koşuyor Projesi” açılış töreni Ramada Otel’de gerçekleştirildi.

Projenin açılış törenine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Trabzon İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, çeşitli STK’lar ve çok sayıda davetli katıldı.

Turizm sektörüne nitelikli eleman kazandırılması amaçlanan projede, işsizliğin azaltılması ve gençlere mesleki yeterlilik kazandırılarak istihdam alanları oluşturulması hedefleniyor. Edinilen bilgiye göre proje kapsamında 35 kişi eğitime alınacak ve eğitim sonunda sertifika verilecek. Eğitim sonunda bölgenin önemli destinasyon merkezleri ziyaret edilip sektör temsilcileri ile bir araya gelinecek.

İSTİHDAM EDECEK NİTELİKTE PERSONEL BULAMIYORUZ

Yapılanın projenin Gençlik ve Spor Bakanlığının tarafından desteklendiğini belirten Trabzon Valisi Yücel Yavuz, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Proje STK’lar tarafından desteklenmektedir ve olması gerekende budur. İŞKUR müdürü de burada, verilere baktığımız zaman işsizlik var. Fakat istihdam edecek nitelikte personel bulamıyoruz. STK’lara sağlanan desteklerle bunlar proje, insan gücü, kredi desteği ile hep beraber bu duruma çözüm bulmak zorundayız. Projenin hayırlı olmasını diliyorum ve elimizden gelen ne varsa yapmaya hazır olduğumuzu arz etmek istiyorum.”

DOĞU KARADENİZ MARKA HALİNE GELMİŞTİR

Doğu Karadeniz Bölgesinin turizm çeşitleri bakımından oldukça zengin olduğunu belirten Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, bölgenin turizmde birçok alanda aktive imkânları sunduğunu ifade etti. Yılmaz “Dünya genelinde turizmde tüketici ihtiyaç taleplerinin değişmesi ve çeşitlenmesiyle birlikte özellikle doğa temelli turizm çeşitleri değer ve önem kazanmıştır. Doğu Karadeniz Bölgesi sahip olduğu coğrafi ve kültürel zenginliği sayesinde kış turizmi, sağlık turizmi, kayak turizmi, doğa turizmi, dağ turizmi, yayla turizmi, av turizmi, kırsal turizmi ve spor turizmi gibi alanlarda aktivide imkânları sunmaktadır. Doğu Karadeniz Bölgesi Türkiye’nin en zengin bölgelerinden biri olup, bir marka haline gelmiştir. Bölgemiz dört mevsim turizm imkânları sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

SON 3 YILDA 5 MİLYONA YAKIN TURİST BÖLGEYİ ZİYARET ETTİ

2014 yılı itibarıyla bölgeyi 5 milyona yakın turistin ziyaret ettiğini belirten Yılmaz, Trabzon’a gelen turist sayısının yüzde 60 ile bölgede en yüksek paya sahip olduğunu kaydetti. Yılmaz “ Trabzon bölgenin destinasyon merkezidir. Arapların İstanbul’dan sonra en çok rağbet ettiği bölge Karadeniz Bölgesidir. Trabzon, Rize, Ordu Arapların en çok rağbet ettiği illerdir. Arap turist sayısı son 4 yılda 7,5 kat artmış, yıllık ortalama yüzde 75 artmıştır. Turizmi sektöründe çalışacak kalifiye elemanlara ihtiyaç artmaktadır. Trabzon’da da bu ihtiyaç sürekli artmaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığının Desteklediği “DOKASAT Turizm Akademisi ile Gençler 2023 Türkiye’sine Koşuyor Projesi” ile gençleri farklı alanlarda yetiştirerek turizme katkı sağlamak amacındayız” ifadelerine yer verdi.

Filiz YILDIRIM

19 Eyl 2017 - 12:10 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

N.ALİOĞLU - umumi mesele hizmet personeli garson,komi,otel personeli eğitimsiz kaba .hİzmet personelİ eğİtİlmelİ.turİste yüksek fİat verİmemelİ.saygilarimla arz ederİm.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 12:10