Trabzon Barosu gitmeyecek

Yargıtay Başkanlığı için yapılan Adli Yıl Açılış Töreni yine tartışma yarattı. Aralarında TrabzonBarosu’nun da bulunduğu yurt çapında 41 baro Beştepe’...

Yargıtay Başkanlığı için yapılan Adli Yıl Açılış Töreni yine tartışma yarattı. Aralarında TrabzonBarosu’nun da bulunduğu yurt çapında 41 baro Beştepe’de Külliye’de yapılacak olan törene katılmayacağını açıkladı. Aralarında Rize ve Gümüşhane Barolarının da bulunduğu diğer barolar ise katılacağını ilan etti.

4 yıl önce Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan salonu terk etmişti. İkili arasındaki buzlar Erdoğan'ın avukatlara yeşil pasaport verileceğini açıklanmasının ardından erimişti. Türkiye Barolar Birliği 'Beştepe'de yapılacak adli yıl açılış törenini boykot' çağrısına katılmama kararı aldı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun törene katılarak, konuşma yapacağı duyuruldu. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun 2 Eylül’de Külliye’deki törende olacağı ve burada bir konuşma yapacağı açıklandı.

TBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yargıtay Başkanlığı’nın Adli Yıl Töreni’ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nı davet etmesi üzerine konu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nda tüm yönleriyle görüşülmüştür. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adli Yıl açış konuşmasını yapacaktır. Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır."

19 Ağu 2019 - 12:55 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

TRABZON AKÇAABATLİ HALİL - yazık memleketimin barosu bile kimlerin elinde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Ağustos 12:55