Trabzon akıl tutulması yaşıyor

ŞPO Başkanı Şen, “Tarihi yapıları boşuna tescilleyip, koruma altına almayalım!”

TRABZON Anıtlar Bölge Kurulunun Cephanelik’te yapılan inşaatla ilgili devam kararı Şehir Plancılar Odasını ayağa kaldırdı. Başkan Şen,“Trabzon’da akıl tutulması yaşanıyor. TV’lerde, gazetelerde, sosyal medyada o kadar tepki gösterildi. STK’lar açıklamalarda bulundu. İnsanlar sokağa çıktı. Birinci derecede anıt eser olan bir kültür varlığının tamamen korunması gerekirken etrafındaki inşaata herkesin göz yumduğu gibi bir durum var. Sebebi nedir bakmak lazım. Bu herkesin içini acıtan ama kimsenin sesini düzgün çıkartmadığı bir durum. Farklı yönde yasal müdahale gerekecek.” dedi.

TRABZON’UN tarihe ışık tutan yapılarından biri olan Cephanelik’in yanında Anıtlar Kurulu, Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyelerinin onayı alınarak yapımına başlandığı beton yapıyla ilgili olarak gelen eleştiriler sonrasında inşa durdurulmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde Anıtlar Bölge Kurulu Cephanelik’teki inşaatta yaptığı incelemeler neticesinde inşaata devam kararı verdi. Bu karara istinaden Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, devam kararı verilen inşaatın takipçisi olacaklarını ifade ederek, Cephanelik konusunda suskunluğa gömülen Trabzon’un akıl tutulması yaşadığını söyledi. Trabzon’da herkesin içini acıtan Cephanelik inşaatıyla ilgili Trabzon’da içler acısı bir durumun yaşandığından söz eden Şen, “Trabzon’da akıl tutulması yaşanıyor. TV’lerde, gazetelerde, sosyal medyada o kadar tepki gösterildi. STK’lar açıklamalarda bulundu. İnsanlar sokağa çıktı. Birinci derecede anıt eser olan bir kültür varlığının tamamen korunması gerekirken etrafındaki inşaata herkesin göz yumduğu gibi bir durum var. Sebebi nedir bakmak lazım. Bu herkesin içini acıtan ama kimsenin sesini düzgün çıkartmadığı bir durum...” ifadelerini kullandı.

TARİHİ YAPILARI BOŞUNA TESCİLLEYİP, KORUMA ALTINA ALMAYALIM!

Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Anıtlar Yüksek Kurulunun Cephanelik’e istinaden verdiği inşaata devam kararının amacını anlayamadıklarını belirterek, “Biz bir yapıyı tescillemekle, o yapıyı koruma altına almakla demek ki bir şeyleri koruyamıyoruz. O zaman hiç bunları tescillemeyelim, korumayalım. Bırakalım öyle dursunlar, hiç müdahale edilmesin. Ama birilerinin bir şeyler söylemesi gerekiyor. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Bu kişisel değil kentin yararıyla alakalı bir durum. Kendi adımıza ne gerekiyorsa Trabzon için onu yapacağız.” şeklinde konuştu.

TÜM DETAYLAR İNCELENECEK

Yönetim kurulu ile toplanarak bölge koruma kurulu ve Ortahisar Belediyesinden yapıyla ilgili dokümanları isteyip inceledikten sonra daha detaylı bir açıklama yapacaklarına değinen Şen, “Biz bu inşaata 10 ay önce itiraz etmiştik, hep takipçisi olduk. Şimdi de tüm dokümanları inceleyeceğiz. Sonucunda yönetim kurulumuzda bunu masaya yatıracağız. Bu noktadan sonra belki de yazılı değil de artık farklı yönde yasal müdahaleler gerekiyor.” dedi.

Gültekin SADIKOĞLU

06 Mar 2018 - 12:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Eeee - Cehhanelikle ilgili anıtlar kurulu projeye aykırı kısımlar vardeyip durdurdu. Geçen sürede ne olduda aykırılik yok dendi. Kimin cebi dolduda devam kararı alındı. Ne olursa garibana okur. Yazık yazık

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Mart 12:06