Topyekün birlik-beraberlik

Çaykur Rizespor A.Ş ortaklarından Hüseyin Atılgan Rizespor’un kurtuluşu için reçeteyi sundu

Çaykur Rizespor A.Ş. Ortağı işadamı Hüseyin Atılgan, takımda yaşanan kötü gidişatın ancak birlik ve beraberlikle aşılabileceğini söyledi. Türkiye liglerinde kalitenin düştüğünü de belirten Atılgan, devre arasında Rizespor’un yol haritasının belli olduğuna vurgu yaparak, “Başkan Hasan Kartal’ın başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ona en yakın kişi olan Hayati Yazıcı ile bir araya gelerek bu takım için ne gerekiyorsa biran önce onu hayata geçirmesi şart” dedi.

ÜZÜLMEZ’LE DEVAM EDİLMEMELİYDİ

İbrahim Üzülmez’in kurduğu takım olarak Rizespor’un lig sonuncusu olduğuna vurgu yapan Atılgan, “Hoca işi bilen biri olsaydı zaten biz yanılmış ve haksızlık yapmış olurduk. Burada asıl dikkat edilmesi gereken olay, küme düşen bir takımın oyuncuları ile bir sezon sonra Süper Lig’de yola devam edilmesi. Bugün Çaykur Rizespor’un bu hale düşmesinin ana nedeni, geçen sezondan beri devam eden yanlışlıkların sonucu. Özellikle bana göre kendini ispatlamamış, daha önce birkaç kulüpte belki torpille, belki hatır ilişkileri altında çalışan İbrahim Üzülmez’le yola devam edilmesi hataydı” diye konuştu.

KAYNAK YARATMAK LAZIM

Çaykur Rizespor’un 150 milyon TL borcu olduğunu hatırlatan Atılgan, kulübün dışarıda kaynak yaratması gerektiğini dile getirdi. Atılgan, “Önceki yıllarda Rizespor için İstanbul’da bir arazi çalışması vardı. O proje hayata geçseydi, şimdi kulübün her ay kasasına 500-600 bin lira kira geliri gelecekti. Şimdi kulübün borcu 150 milyon civarında, yarın bir gün bu şirket iflas ederse, ben de bu şirketin bir üyesiyim, dolayısıyla bize de borç çıkacak. Bu şirketi birilerinin seçmiş olduğu kişiler yönetti. Buda bir vebaldir. Öyle ‘Başkan olmakla her işi sen yaparsın’ manası çıkmaz. Eğer kendi cebinden çekersen, günahını kendin çekersin ama millete çektirirsen, günahını çekersin. Ben Hüseyin Atılgan olarak 17 yıllık vergi rekortmeniyim. Geçmiş dönemde yanıma gelen yöneticiler vardı ve bizde elimizden gelen katkıyı maddi, manevi verdik”

ALTYAPIYI UNUTTUK

Atılgan, ligde pek çok takımın altyapıdan başarılı oyuncular çıkardığını, ancak Rizespor’da böyle bir başarının sağlanamadığını belirtirken, “Çaykur Rizespor’un bugünkü geldiği noktada bana göre en büyük eksiği alt yapıyı bir türlü tamamlayarak, hayata geçirmemesi olarak görüyorum. Hep, taşıma suyla günü kurtarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Rizespor’un kurtuluşu için bir mucize gerektiğini de ifade eden Atılgan, “Rizespor’un işi çok zor. Bize en yakın bir Fenerbahçe var, o da ikinci devre önlemler alır, bizim takım ligin en vasat takımı konumunda. İnşallah iyi olur diyoruz” dedi.

BURUK’A GÜVENİYORUZ ANCAK…

Teknik Direktör Okan Buruk’a güvendiklerini ancak eldeki kadroyla çok fazla bir şey yapamayacağını söyleyen Atılgan, “Okan Hocanın elindeki malzeme bu. Devre arasında birçok mevkie transfer şart. Futbolcunun parasını vereceksin, yoksa oynamaz. Maaşını almayan işçi ne kadar çalışır? Artık Rizespor maçını seyretmek istemiyorum. Başım ağrıdan çatlıyor, bir gün de rahat bir maç izleyelim diyoruz ama olmuyor. Her dakika gol yeme ile endişesi ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu takım hiç mi beraber çalışmadı” dedi.

Alihan TELATAR

13 Ara 2018 - 15:24 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.