TOKİ Çömlekçi’de pes etti

9 yıl önce “En mega” olarak ilan edilen Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi çöktü. 9 yıl önce 138 hektar olarak açıklanan dönüşüm projesi 9.07 hektara düşürüldü.

Çömlekçi küçülerek dönüşecek

Trabzon’un gündeminden düşmeyen ve yılan hikâyesine dönen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde yeni bir gelişme yaşandı. 2010 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan ön protokole göre 138 hektar olarak belirlenen proje, son haliyle 9.07 hektara düşürüldü. Karar Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Genç: Proje Trabzon’a kazandırılmalı

TOKİ’nin talebiyle 138 hektar olan alan 9.07 hektara düşürülürken; 129 hektarlık alan Kentsel Dönüşüm alanının dışına çıkarıldı. Karar meclisten oy birliği ile geçse de muhalefetten bazı isimler verilen kararı hem destekledi hem eleştirdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise verilen kararın doğru bir karar olduğunu belirterek, belirlenen alana yoğunlaşılarak projenin bir an önce Trabzon’ kazandırılması gerektiğini ifade etti.

Trabzon’un gündeminden düşmeyen ve yılan hikâyesine dönen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde yeni bir gelişme yaşandı. 2010 yılında Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan ön protokole göre 138 hektar olarak belirlenen proje, son haliyle 9.07 hektara düşürüldü. Karar Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

TOKİ’nin talebiyle 138 hektar olan alan 9.07 hektara düşürülürken; 129 hektarlık alan Kentsel Dönüşüm Projesinin dışına çıkarıldı. Karar meclisten oy birliği ile geçse de muhalefetten bazı isimler verilen kararı hem destekledi hem eleştirdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise verilen kararın doğru bir karar olduğunu belirterek, belirlenen alana yoğunlaşılarak projenin bir an önce Trabzon’ kazandırılması gerektiğini ifade etti.

GENÇ “KAMULAŞTIRMA YARGISAL SÜREÇLE ZAMAN KAYBETTİ”

Büyükşehir ve TOKİ’nin Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Proje ile ilgili aldığı kararın doğru bir karar olduğunu kaydeden Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çömlekçi’nin uzun bir süre kamulaştırma ve yargısal süreçle zaman kaybettiğini söyledi. Başkan Genç “138 hektar olan alanı 9.07 hektara düşürmemizin bir gerekçesi var. 9.7’yi indirilen alan Çömlekçi’nin en yoğun olduğu alan. Şu anda yüzde 50’ye yakın bu alanda kamulaştırma yıkım yapılmış. Bu alana yoğunlaşılarak bir an önce hayata geçirilmesi için TOKİ, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bizim de görüşlerimiz doğrultusunda projeyi şehrimize kazandırmak mantıklı bir karar” dedi.

ŞAHİN “YAPILAMAYACAK İŞ NEDEN VAAD EDİLDİ?”

10 yıl önce Çömlekçi Projesine başlandığı ve iktidar tarafından prestij projesi olarak kamuoyuna lanse edildiğini belirten Ortahisar Belediye Meclisi üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin “Projede raylar, teleferikler vardı. Yapılamayacak iş neden vaad edildi?” diye sordu. Çömlekçi sakinlerinin 10 yıl boyunca mağdur edildiğini belirten Şahin “Bu insanların zarar ziyanını kim karşılaşacak? 138 hektar olan alanı, 9 hektara düşürüyorsunuz. Orada yaşayan vatandaşlar, idareyi veya ilgili kurumu mahkemeye verse; ‘Binamı onartmadın, yaptırmadın’ dese. Şimdi 129 hektarlık alanı kentsel dönüşüm alanından çıkardın.” dedi.

ÇAKIROĞLU “TOKİ DÖNÜŞTÜRMEK ZORUNDA DEĞİL!”

Çömlekçi’de 10 yıldır ne yapıldığını soran Ortahisar Belediye Meclis Üyesi ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, “Dönüşümde olan bir yeri illa da TOKİ dönüştürmek zorunda değildir. Buranın özel sektör eliyle dönüşmesinin sağlanması Trabzon’a yapılacak en büyük hizmettir” dedi. Çakıroğlu, Liman’ın Çömlekçi’de kaldığı sürece de tam anlamıyla bir dönüşümün sağlanamayacağını kaydetti.

Filiz YILDIRIM

22 Haz 2019 - 12:20 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Bayburt lu - çömlekçi̇ni̇n dönüşüm projesi̇ni̇n daraltılmakla ,trabzona i̇yi̇li̇k deği̇l,zarar erdi̇ği̇ni̇, bu bölgeni̇n hem peyzaj,hem yolun geni̇şleti̇lmesi̇ ve daha önemli̇si̇ bu bölgeni̇n kötü i̇majinin yok edi̇lmesi̇ ,yani̇ ahlaksizliğin dağitilmasi i̇çi̇n önemli̇di̇r

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 12:20