“TMO 2018 yılı sonuna kadar elindeki fındığı satmayacak”

Fındık bölgesi olan illerde son zamanlarda ‘TMO elindeki fındıkları satışa çıkaracak’ haberlerine ilişkin Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) açıklama geldi.

TMO’dan yapılan açıklamada, “2017 yılında 79 bin fındık üreticisinden ürün satın alarak piyasaya müdahale eden TMO'nun elinde bulunan fındık stoklarının satışa açılacağı yönünde piyasalarda maksatlı söylentiler yer almaktadır. Bugün için fındık hasadı tamamlanmış olup piyasaya arz edilen ürün miktarı yüzde 30 seviyelerindedir. Üreticilerimiz tarafından piyasaya ürün arzının devam ettiği bir dönemde Kurumumuzun, elinde bulunan kabuklu fındık stoklarını 2018 yılı sonuna kadar satışa açması söz konusu değildir. Bakanlığımız ve Kurumumuz piyasaları yakından takip etmekte, üretici mağduriyeti oluşmaması ve piyasa istikrarının sağlanması için gerekli tedbirleri almaktadır” denildi.

Açıklamanın ardından değerlendirmede bulunan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, “TMO elinde bulunan 79 bin üreticiden aldığı fındığı 2018 yılı sonuna kadar satmayacağını kamuoyuna açıklamıştır. Böylece rekoltenin az olduğu bir dönemde üreticinin elindeki mevcut fındık değerini daha iyi bulacaktır. Bu konuyu dile getiren, gündeme alan milletvekilimiz Cemal Öztürk ve Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’nın emeği büyüktür. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

"Artık Karayolları tabelalarında ‘Giresun’ yazacak"

Giresunlu vatandaşların uzun yıllardır çözülmesini ve bir neticeye kavuşmasını istediği bir diğer konu ise Karayollarında bulunan il tabelalarında ‘Giresun’ yazmamasıydı. Bu çalışma doğrultusunda harekete geçen AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk ve Giresunlu olan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’ın çalışmaları sonucu Karayolları'ndaki tabelalar yenilenerek ‘Giresun’ ismi yazılmaya başlandı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Milletvekili Cemal Öztürk, “Samsun’dan Trabzon istikametine giderken Karadeniz sahil yolu güzergahında Giresun ilimizin adı tabelalarda bulunmamaktaydı. Bu hususta Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde Giresun Milletvekilleri olarak yaptığımız girişimler sonucu tabelalarda artık Giresun ismi de yer almakta. Giresunlu hemşehrilerimiz adına konuya göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Karayolları Genel Müdürümüz Abdülkadir Uraloğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

22 Eyl 2018 - 14:04 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.