Teröristi uyanık korucu yakaladı

Karadeniz’deki terörle mücadelede amansız takip sonuç verdi

İş Makinesinin Önüne Düştü

GİRESUN’UN Yağlıdere ilçesinde Agit kod adlı Hasan Demir isimli PKK’lı terörist yaylada yol açma ve temizleme çalışması yapılırken köy korucusu ve iş makinesi operatörü tarafından yakalandı. Yağlıdere Pelitçik mahallesi’nde karla mücadele çalışması sırasında yolda yürüyen yabancı şahıs, iş makinesindeki köy korucusunun dikkatini çekti.

Çelişkili İfadeleri Ele Verdi

ŞAHSIN çelişkili ifadelerinden şüphelenen köy korucusu M.O. silahını doğrultarak silahsız ve yaralı olan teröristi teslim aldı. Durumun jandarma ekiplerine bildirilmesi üzerine terörist gözaltına alınırken, bölgede operasyon yoğunlaştırıldı. Operasyona 30 civarında köy korucusunun da destek verdiği belirtildi.

Yayla Evinde Saklandılar

YAKALANAN teröristin geçtiğimiz günlerde Dereli ilçesindeki çatışmada yaralandığı ve silahlarını bırakarak arkadaşlarıyla birlikte kaçarak yayladaki eve sığındıkları belirtildi. Teröristlerin evlerde bulunan gıda maddeleriyle gıda ihtiyacını karşılarken evdeki giysileri kullanarak da kamufle olmaya çalıştıkları belirlendi.

GİRESUN’UN Dereli ilçesindeki Kulakkaya Yaylası'nda gittiği kahvede bulunanlar tarafından 2 ay önce ihbar üzerine yakalanan 'Aram' kod adlı PKK'lı terörist Mustafa Tolucan’ın ardından bir terörist daha Yağlıdere İlçesi Üçtepeler beldesi Günlük Yaylası’nda güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Sabah saatlerinde Yağlıdere ilçesinin yüksek kesimlerinde kar nedeniyle yol açma çalışması yürüten iş makinesinin önüne çıkan bir terörist, uyanık korucu tarafından yakalandı. Köy korucusu M.O. ve iş makinesi operatörü M.K.’nın durumu jandarmaya bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda jandarma özel harekât timi sevk edildi.

Adı henüz açıklanmayan terörist, jandarma güçlerince gözaltına alındı. Yakalanan teröristin yanında 2 arkadaşının daha olduğunu belirtmesi üzerine, teröristlerin etkisiz hâle getirilmesi amacıyla operasyonlar yoğunlaştırıldı.

GÖRGÜ TANIĞI GÜNEBAKIŞ’A KONUŞTU

Bölgeden ulaştığımız bir görgü tanığı olayı şöyle anlattı: “Yağlıdere ve Espiye’den yola çıkan iş makineleri bölgede PKK’ya yönelik operasyonların rahatlıkla yürümesi için yayla yollarını açma çalışması başlattı. Yağlıdere ilçesine Üçtepeler beldesi Günlük Yaylası kırsalında karla mücadele çalışması yapan iş makinesinin önüne yabancı bir şahıs çıktı. Şahsın üzerinde klasik terörist giysisi yoktu. Anladığımız kadarıyla kamufle olmak için evden bulduğu giysileri üzerine giydi. Şahıstan şüphelenen köy korucusu şahsa kimlik sordu. Vanlı olduğunu söyleyen şahsın çelişkili ifadelerinden şüphelenen korucu silahını doğrultarak teröristi teslim aldı. Terörist yaralıydı. Yanında silah da yoktu. Geçtiğimiz günlerde Dereli’deki çatışmada yaralanmış ve silahlı olan 2 arkadaşıyla birlikte yayladaki evde kalmışlar. Yayladaki bütün evlere girip gıda ve giyim malzemesi almışlar. Diğer 2 terörist silahlarıyla birlikte kaçtı. Durumun jandarma ekiplerine bildirilmesi üzerine terörist gözaltına alınırken, bölgede operasyon yoğunlaştırıldı.”

ÇEMBER DARALIYOR

Askerin yaz aylarındaki operasyon kararlılığının kış aylarında da sürmesi Doğu Karadeniz Bölgesi’nde PKK’nın kış yapılanmasına darbe vururken, ‘yayla evleri’ uyarılarını da dikkate alan vatandaşların boş bıraktığı evlerde erzak bırakmaması terör örgütü mensuplarının köşeye sıkışmasına neden oldu.

Aydın GELLECİ

16 Ara 2017 - 12:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.