TEOG başarısını tebrik etti

MEMUR-SEN ve Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara bu yıl TEOG’da Türkiye 7.si olan Trabzon’un “takdire şayan” bir başarı olduğunu söyledi....

MEMUR-SEN ve Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara bu yıl TEOG’da Türkiye 7.si olan Trabzon’un “takdire şayan” bir başarı olduğunu söyledi. 2013’te 38. sırada olan Trabzon’un 31 basamak atlayarak 7. sıraya yükselmesinin Millî Eğitimdeki değişikliklerle sağlandığını belirten Kara “2014’te yapılan değişiklikler Milli Eğitim Teşkilat Kanunu, sistemin tepeden tırnağa yenilenmesi meyvelerini vermeye başladı. Bu başarıda Trabzon’un 12 bin öğretmeninin, okul müdür ve yardımcılarının, ilçe ve il müdürlerinin, tabi bunları görevlendiren siyasîlerin, sayın valimizin ve eğitime destek veren bütün kuruluşlarımızın katkısı var.” dedi.

MEB’deki yapılanmaların çok eleştirildiğini ve özellikle 2014’teki yönetici değişikliğinin farklı yönlere çekildiğini ifade eden Kara “Bu eleştirileri yapanlar hem siyasî anlamda hem sendikal anlamda şapkalarını önüne koyup bir kez daha düşünmeleri gerekmektedir. Bu çıtayı biraz daha yükseltmek için yapılması gereken bazı şeyler var. Trabzon alt yapı konusunda ve öğretmen yeterliliği noktasında Türkiye ortalaması üzerinde. Öğretmen ve derslik başına düşen öğrenci sayımız 20’lerde. Köyden kente göç bazı merkezlerde yoğunluğu artırsa da siyasîlerimizden, belediyelerimizden talebimiz bu yoğunluğu karşılayacak okulların, yani alt yapının nüfus yoğunluğuna göre planlanması.” diye konuştu.

VALİ’YE ÇAĞRI, SİYASÎLERE UYARI

Siyasîlerin “Ben ilçeme yatırım yapacağım.” diye ihtiyacı olmayan yerlere okul talep etmemesi uyarısında da bulunan Kara şöyle devam etti: “Bugün baktığımızda Çukurçayır, Kaşüstü, Söğütlü ve Erdoğdu bölgelerinde okul ihtiyacı mevcut. Bu konuda siyasîlerimizden yatırım desteği bekliyoruz ve son olarak da Sayın valimizden eğitimci arkadaşlara motivasyonu artırıcı ödül bekliyoruz. Çünkü bu başarı takdire şayandır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Medyamızdan da bu olumlu örnekleri daha çok gündem taşımasını bekliyoruz.”

09 Haz 2017 - 12:46 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.