Tebrikler Bıçakçıoğlu

KARADENİZ’İN EN UZUN TELEFERİĞİ Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde kurulan 3 bin 600 metre ile Karadeniz'in en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı...

KARADENİZ’İN EN UZUN TELEFERİĞİ

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde kurulan 3 bin 600 metre ile Karadeniz'in en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. Vatandaşlar, ücretsiz olarak kullanıma açılan ve kıyıdan 530 rakımlı Beşikdağı'na 10 dakikada ulaşılacak 2 kabinli teleferikle ilk yolculuğun heyecanı yaşadı, manzaranın keyfini çıkardı.

BEŞİKDÜZÜ İÇİN BİR HAYALDİ

Teleferiğin kullanıma açılmasından ötürü mutluluk duyduklarını belirten Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Trabzon’un batısında yeni bir turizm destinasyonu oluşturmak için yola çıktıklarını belirtti. Bıçakçıoğlu, "Bu proje Beşikdüzü için bir hayaldi. Gerçekleştiği için çok mutluyuz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın desteğiyle bunu gerçekleştirdik.” dedi.

TRABZON’UN Beşikdüzü ilçesinde kurulan 3 bin 600 metre ile Karadeniz'in en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. Vatandaşlar, ücretsiz olarak kullanıma açılan ve kıyıdan 530 rakımlı Beşikdağı'na 10 dakikada ulaşılacak 2 kabinli teleferikle ilk yolculuğun heyecanı yaşadı, manzaranın keyfini çıkardı.

Beşikdüzü ilçesinde yapımı 2,5 yıldır süren Karadeniz’in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. Beşikdüzü sahili ile 550 rakımlı Beşikdağı arasına kurulan 55 kişi kapasiteli 2 kabinli teleferik projesi ile 10 dakika sürecek yolculukla saatte 300 kişi taşınacak. 100 milyon TL’ye mal olan ve son denemeleri yapılan teleferik, bayramın ilk günü kullanıma açıldı. Vatandaşlar, açılışı sabah saatlerinde planlanan ancak bölgede etkili olan sağanağın ardından akşam saatlerinde kullanıma açılan teleferiğe binerek zirveye ilk kez çıkmanın heyecanını yaşadı. Ziyaretçiler, bindikleri teleferik kabininden yeşil örtüyle kaplı doğa ile denizi kuş bakışı olarak izleyerek keyfini sürdüğü muhteşem manzarayı cep telefonu kamerasıyla fotoğrafladı. Bayram süresince ücretsiz olarak hizmet verecek olan teleferiğe yöre sakinlerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

BU BEŞİKDÜZÜ İÇİN

BİR HAYALDİ

Teleferiğin kullanıma açılmasından ötürü mutluluk duyduklarını belirten Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Trabzon’un batısında yeni bir turizm destinasyonu oluşturmak için yola çıktıklarını belirtti. Bıçakçıoğlu, "Mutluyuz. Bu proje Beşikdüzü için bir hayaldi. Trabzon’un batısında yeni bir turizm destinasyonu oluşturmak için yola çıktık. Cumhurbaşkanı’mızın teşviki var. Bin tane Orhan Bıçakçıoğlu olsa bu tesisi yapamaz ama Sayın Cumhurbaşkanı’mızın desteğiyle bunu gerçekleştirdik. Teleferiğimiz, vargel sistemli 55 kişilik çift kabinden oluşuyor. Sıfırdan 535 rakıma çıkıyoruz. Her türlü hava şartlarında çalışabilen bir sisteme sahip. Bazı sistemler rüzgâr hızı belli bir seviyeye geldiği zaman durabiliyor ancak buradakinde durma gibi bir durum söz konusu değil. Yaz-kış her türlü hava şartlarında çalışacak. Vatandaşlara da bayramda ücretsiz olarak hizmet sunduk." dedi.

Teleferiği test etmenin heyecanını yaşayan yöre sakini Muhsin Öksüz, hizmete başlayan teleferiğe çocuklarıyla birlikte bindiklerini dile getirerek, "Çok heyecanlıyız, çok güzel olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu. Teleferiğe ilk kez bindiğini kaydeden Mehmet Özdemir ise çok heyecanlı olduklarını kaydederek, "Bayram günü böyle bir tesisin ilçemize kazandırılmasından dolayı çok mutluyuz. Herkese teşekkür ediyoruz." diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

16 Haz 2018 - 11:48 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.