Taslağın bu hâline karşı çıktılar

TÜRKİYE Kamu Sen Rize İl Temsilcisi, Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu bir basın açıklaması yayımlayarak öğretmenlere getirilen performans uygulamasına tepki gösterdi. Sendikalar öğrenciye verilen bu yetkinin sağlıklı olmayacağını belirterek Bakanlığın önce liyakatli atama yapmasını istedi.

TÜRKİYE Kamu Sen Rize İl Temsilcisi, Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu bir basın açıklaması yayımlayarak öğretmenlere getirilen performans uygulamasına tepki gösterdi.

MEB’in yeni uygulaması ile öğretmenlere not verilerek değerlendirme yapılacağını belirten Başkan Köseoğlu “Çileli Anadolu çocuğu gecesini gündüzünü katıp üniversiteyi bitiriyor, KPSS’ye giriyor, arkasından torpilli mülakatla karşılaşıyor. Dayısı olanın yol aldığı mülakat sistemini de geçerse öğretmen olabilirsin deniliyor. Ataması yapılırken senle sözleşme yapacağız.4+2 yıl zorunlu hizmet bölgesinde çalış kadroya alalım deniliyor. Bu arada 6 yıl ya eşini ya da işini tercih edeceksin diye muhtıra veriliyor. Bakanlık daha mesleğe adım atarken öğretmene, sana geleceği dar ederim anlayışından bir türlü vazgeçmiyor.” diyerek uygulamaya sert tepki gösterdi.

ÖĞRENCİYE VERİLEN BU YETKİ SAĞLIKLI OLMAYACAKTIR

Daha önceki senelerde de bu uygulamanın gündeme geldiğini hatırlatan Köseoğlu “Farklı oranlarda katkı puanlarıyla birçok paydaşın karşısında, bir nevi sanık sandalyesindeki öğretmene hak ettiği güveni göstermeyecek bu anlayışa ve dayatmaya sonuna kadar karşıyız. Çünkü biliyoruz ki; bana az puan verdi sana çok puan verdi denilerek okulda müdüre, diğer öğretmenlere karşı husumet doğabilecektir. Her şeyin Alo 147 ye şikâyet edildiği bir ortamda veliye ve öğrenciye verilen bu yetki sağlıklı olmayacaktır. Bazı öğrencilerin öğretmeni kucaklayıp hakaret ettiği geçtiğimiz günlerdeki menfi hadiseleri de hatırlarsak, öğrencinin art niyetli olduğu öğretmenlerine keseceği ceza bu taslak yönetmeliğin bir garabet olduğunu daha net ortaya koyar.” diye konuştu.

BAKANLIK ÖNCE LİYAKATLI

ATAMA YAPSIN!

Doğru bir adım atılmak isteniyorsa; Bakanlığın önce ehliyet ve liyakat esaslı bir yönetici atama sistemiyle işe başlaması gerektiğinin altını çizen Köseoğlu “Ülkedeki devasa eğitim sorunlarını direk öğretmene faturalama anlayışı ve sürekli sopa tepenizde tehdidi can sıkmaktadır. Eğitim camiasının performansını yükseltmek istiyorsanız, mesleki gelişim üzerindeki engelleri kaldırıp kendini yenileyebileceği imkân ve ortamları yaratın. Destek olun. Öğretmenin adının olmadığı yerde bir gelecek inşa etmek mümkün değildir. Bakanlık bu konuda taslak yönetmelik üzerinde görüş almaya başlamış olup son şeklini verecektir. Yönetici atama yönetmeliğini de tartışmaya açan bakanlık tavsiye kararlara maalesef uymamıştır. Taslağın bu haline kesinlikle karşıyız.” şeklinde konuştu.

Filiz YILDIRIM

05 Mar 2018 - 11:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.